Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Chilimobil

Utmanar jättarna – därför sticker nya mobiloperatören ut

Alltid fri surf – och först i Sverige med en hastighetsportfölj.

Här är mobiloperatören som vill tänja på gränserna.

– Istället för att begränsa datamängden säljer vi mobilabonnemang per hastighet, säger Fredrik Brunzell, medgrundare Chilimobil.

EXTERN LÄNK: Chilimobils hastighetsportfölj – välj det abonnemang som passar dig 


Att välja rätt mobilabonnemang har blivit allt svårare. Det finns många olika operatörer och olika typer av abonnemang med varierande bindningstider och krångliga villkor. Dessutom kan den surfmängd som ingår variera mellan de olika alternativen. 

Det finns dock krafter inom branschen som vill göra det enklare för konsumenter att välja. Ett exempel är Chilimobil som nyligen etablerats i Sverige. 

Deras lösning är att erbjuda fri surf till alla användare och istället fokusera på att alla ska få den surfhastighet de behöver. Chilimobil har också valt att ta bort onödigt långa bindningstider.

– Det går att dra parallellen till bredband, där fokus ligger på att du väljer hastighet. För oss är det viktigare att du får rätt hastighet än att prata om datamängd. Du kan välja mellan 1Mbit/s, 10 Mbit/s, 100 Mbit/s eller full fart, beroende på vad du använder din mobil till, säger Fredrik Brunzell, medgrundare Chilimobil.

Så vet du vilken hastighet som passar dig

Med hjälp av hastighetsportföljen som nyligen lanserats kan du alltså gradera dina egna behov. Om du exempelvis bara är ute efter vanlig surf, att kunna göra bankärenden, mejla, shoppa och kolla Facebook och Instagram, ja då räcker det med 1Mbit/s.

Men om du vill streama i mobilen, surfa och använda FaceTime, då bör du kika på att ha 10 Mbit/s.

Och är du en person som surfar mycket och använder mobilen till flera saker samtidigt, streama och behöver dela din surf mellan olika enheter är 100 Mbit eller full fart att föredra för att slippa teknikstrul. 

– Vi alla har olika personliga behov. Vi vet vad kunderna har efterfrågat och svenskarna ska kunna leva sitt digitala liv utan begränsningar. Därför har vi fri surf till alla abonnemang och en hastighetsportfölj, något man i Finland haft sedan starten till skillnad från oss i Sverige, säger Fredrik.

Därutöver lägger Chilimobil ett stort värde i att kunna erbjuda sina kunder maximal flexibilitet. Du kan byta abonnemang när du vill och är inte bunden till bindningstider.

– Du kan byta, pausa och säga upp när du vill. Hos oss ska du vara kund för att du själv vill det och har ett behov, inte för att du har avtal eller andra saker som håller dig kvar, avslutar Fredrik Brunzell.


EXTERN LÄNK: Läs mer om Chilimobil här 


Fakta: Det här är Chilimobil

● Alltid fri surf i alla abonnemang. Obegränsade samtal, sms och mms ingår i ditt fasta pris.

● Stor flexibilitet. Vill vara en 100 procent ärlig och flexibel operatör. Det du vill ändra kan du ändra direkt när du vill det. 

● Välj hastighet själv. Chilimobil har en hastighetsportfölj som ger dig möjligheten att välja vilken hastighet du vill ha och på så sätt få ut mer användning av mobilen – till rätt pris.

● En tillgänglig kundservice. För att kunna erbjuda hjälp har Chilimobil en bemannad chatt 8-17 alla vardagar och tar även emot ärenden via mejl och messenger.