Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Cardia Auktion

Hyllar nya bilsajten: ”Slipper skambuden”

Snabbare och tryggare för säljare – och fler möjligheter för köpare. 

En ny auktionstjänst har gjort det enklare för alla parter att göra bra begagnade bilaffärer.

– Det blir mycket lättare både för den som säljer sin bil och för oss som köper den, säger säger Randi Almanno, försäljningschef på bilhandlaren Top Cars Göteborg som testat Cardia Auktion.

EXTERN LÄNK: Se startpriset på din bil här 


De säljer en bil om dagen i snitt. Randi Almanno, som sedan två år tillbaka driver bilfirman Top Cars i Göteborg tillsammans med brodern Ryan Polus, vittnar om en stekhet andrahandsmarknad för bilar just nu.

– Det är jättekul, men samtidigt är det ont om begagnade bilar att sälja. Men via Cardia Auktion kan vi få in runt tio bilar varje månad. Jag skulle säga att bilarna därifrån utgör 25 procent av vårt varulager, berättar Randi Almanno.


”Man vill ju ha nöjda kunder” 

Han hittade Cardia Auktion via sociala medier och blev intresserad direkt. På sajten kan privatpersoner sälja sin bil direkt till handlarna – men det som lockade mest var att varje bil testas noggrant innan försäljning:

– Det finns ju andra sajter, men problemet är ofta att det inte finns någon utförlig deklaration av bilens status. Man vill inte åka och hämta en bil, som man sedan hittar massa småfel på. Det kostar tid och pengar helt i onödan, säger han och fortsätter:

– Här blir det rätt från början ända till slutkund. Säljaren lämnar in bilen för kontroll och sedan gör vi samma kontroll när vi vunnit auktionen. Vi vill ju inte trycka på kunderna dåliga bilar, utan man vill ju ha nöjda kunder som kommer tillbaka.


Tryggt för säljare och köpare

Testerna är bara en av pusselbitarna som Randi Almanno lyfter fram med Cardia Auktion. Han ser även andra delar som gör affären trygg och snabb – både för säljare och köpare:

– Du som säljare får en rättvis värdering av bilen och slipper skambuden. Köparna är seriösa bilhandlare som både har kapital och har ett intresse i att göra rätt för sig. Det är inga privatpersoner som du inte vet om de verkligen har pengar eller inte. För mig som köpare är det enkelt att lägga bud och sedan få kontakt med säljarna. På två-tre dagar kan vi få ut en bil till försäljning, det är superbra.


EXTERN LÄNK: Se startpriset på din bil här 


FAKTA: Så funkar Cardia Auktion

1) Lägg in din bil på sajten

Registreringsnummer räcker för att se reservationspriset.

2) Gör ett test

Testet tar 30 minuter och gör på 100 stationer runtom i landet.

3) Auktionen börjar

Testresultatet skickas automatiskt till handlarna. Säljaren lägger upp fem bilder innan auktionen startar.

4) Auktionen avslutas

Efter 24 timmar, när försäljningspris är uppnått, kopplas säljare och handlare ihop för att genomföra affären.