Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Canal Digital

Hannele: "Så ser jag alla mina TV-favoriter – i samma tjänst"

Kalifat, Greys Anatomy och The Handmaid's Tale.
Tre succéserier Hannele Sironen följer – genom en och samma tjänst.
– Det är så smidigt med ett stort utbud samlat. Bilden och ljudet är jättebra, en riktig wow-upplevelse, säger hon.

EXTERN LÄNK: Så enkelt får du Canal Digital


Ofta strul med tekniken och ganska dålig bild. Så beskriver Hannele Sironen hur en vanlig TV-kväll hemma kunde se ut för några år sedan. När familjen flyttade från radhus till villa bytte de också TV-leverantör till Canal Digital.
– När vi bodde i radhus hade vi ett annat bolag, men det var alltid strul så när vi köpte nya huset sa jag till gubben att nu byter vi till parabol. Till och med han, som pratat mycket om att streama grejer, tyckte det var en bra idé. Han hade väl också tröttnat, säger Hannele med ett skratt.
Idag har familjen varit Canal Digital trogna sedan 2012 ­– och bytet verkar varken hon eller övriga familjen ångra:
– Jag kommer ihåg första gången vi kollade på TV via parabolen, man ser ju rynkorna i ansiktet på skådisarna! Det var något helt annat än vad vi var vana vid. Sedan dess är vi kvar.  

”Skapar en helt annan känsla”

 Just den högkvalitativa bilden med HD-upplösning på 58-TVkanaler och även Dolbyljudet för den delen, är något som Hannele gärna lyfter fram i sin TV-upplevelse via satellit:
– Det skapar en helt annan känsla i programmet. Hos vår förra leverantör var konturerna inte riktigt rena, det var lite grått när det skulle vara svart och sådant. Då kommer inte jag in i det. Här blir man istället bortskämd, till och med nyheterna blir en annan upplevelse, säger hon.
Samuel Pettersson, installatör och delägare hos Elon Ljud & Bild i Piteå, förklarar varför satellit-TV är överlägset andra lösningar:
– Eftersom bandbredden via satellit är betydligt högre är signalen mindre komprimerad, vilket gör att kvaliteten på bild och ljud är högsta möjliga. Via bredbandet äts ju linan upp av annat som ska få plats, som ditt surfande, via satelliten är det bara TV. 

”Precis så här man vill ha det”

Bra bild och ljud passar förstås som hand i handske för en film- och seriefantast som Hannele. Favoriterna just nu är Kalifat, Greys Anatomy och The Handmaid’s Tale. Samtliga tre är enkla att följa eftersom alla de stora kanalerna och playtjänsterna är samlade under samma tak hos Canal Digital. Exempelvis kan såväl Viaplay, C More och HBO Nordic ses via digitalboxen.
– Det är kanon! Precis så här man vill ha det, att få allt genom en och samma leverantör. För vår del är ju hela familjen nöjd. Vi behöver inte tänka på att behöva gå via någon annan tjänst, allt nås med samma lösen, säger hon.
Eftersom familjen ofta reser runt i Sverige under somrarna kan de även streama hela utbudet via Canal Digitals app:
– Det funkar jättebra för oss. Sedan är det ju bra att möjligheten att ta med dig tjänsten, barnen gillar ju att kolla via app eller när de är på väg. Själv föredrar jag att kolla på TV.

EXTERN LÄNK: Se Canal Digitals kanalpaket här

FAKTA: SÅ FÅR DU CANAL DIGITAL


1) Beställ online eller i butik

– När en kund tecknar abonnemang hos oss bokar vi tid för installation direkt. Och du kan börja streama innehåll via Canal Digital-appen redan samma kväll.  Inom en vecka brukar vi vara på plats, säger Samuel Pettersson, installatör och delägare hos Elon Ljud & Bild i Piteå.

2) Få allt installerat

– När vi åker ut till en kund har vi med oss allt. Parabol, digitalbox och sladdar och installerar allt. Vi ger förslag på var signalen är allra bäst och sedan sätter vi upp allt, det brukar ta en timme. I nuläget installerar vi som vanligt, men vi följer förstås riktlinjer från Folkhälsomyndigheten om Covid-19 och håller oss uppdaterade om läget.

3) Börja titta

– Innan vi åker går vi genom hur allt fungerar med tekniken och

digitalboxen, sedan är det bara att kolla på sin nya TV-lösning.

FAKTA: CANAL DIGITAL

Paket i urval: Se utbudet för dig som gillar film och serier.
 

  • I Baspaketet ingår de 15 vanligaste och mest populära kanalerna, som SVT, TV4 och Kanal 5.
  • Sport har sju renodlade sportkanaler för dig som vill toppa abonnemanget med sport i toppklass.
  • Viasat Sport med Viaplay Total innehåller sju sportkanaler med den bästa internationella fotbollen, hockeyn och motorsporten samt streaming av dessa. Dessutom ingår alla filmer och serier i Viaplay.
  • C More Premium har film, serier och massor av sport.
  • Underhållning innehåller 32 kanaler för dig som gillar film, serier, dokumentärer och barnprogram
  • Viasat Film med Viaplay har fem kanaler med storfilmer och serier samt streaming.
  • HBO Nordic har mängder av prisbelönta serier samt filmer och dokumentärer. Kan streamas både via digitalboxen och Canal Digitals app.