Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Canal Digital

Därför får du dålig bild – trots att din TV är ny

Köpt modern TV, men saknar ändå perfekt ljud och bild?
Det kan bero på att din TV-signal är för dålig – så här löser du problemet.

– Många får en aha-upplevelse när de byter till satellit och ser hur mycket bättre bilden blir, säger Niklas Wikström, Technical Manager för Norden hos Canal Digital.

EXTERN LÄNK: Så uppgraderar du till satellit – läs mer

Trots att din nya TV har högsta upplösning, surroundljud och all tänkbar teknik blir varken bilden knivskarp eller ljudet perfekt. Att det skulle bero på TV:n är dock inte troligt, menar Canal Digitals expert Niklas Wikström:

– Det stora problemet är okunskap. Många tror att det räcker med att köpa en ny TV med 4K och så får man automatiskt sina kanaler i HD-kvalitet. Men sitter man med en marksänd eller fiber-signal är det som att ha en sportbil utan motor. Det kommer inte bli bra, säger han.

Samuel Pettersson, parabolinstallatör och delägare i Elon Ljud & Bild i Piteå, är inne på samma spår:

– Ställer du två nya TV-apparater av samma modell bredvid varandra, där den ena är kopplad till satellit och den andra inte, så ser man tydligt skillnaden. Man ser detaljer på ett helt annat sätt.

Avgörande för många kunder

Så hur kommer det sig att sändning via satellit är överlägsen andra lösningar? Det enkla svaret är just satelliten och dess sändningskapacitet, driftsäkerhet och bandbredd på kanalerna:

– Enkelt uttryckt kan vi skicka mer data i signalen och det påverkar bild och ljud. Via satellit får man den högsta bandbredden på sina kanaler vilket gör att du får den bästa möjliga bildkvaliteten, säger Niklas.

Därmed får man möjligheten att se på sina favoritserier, filmer och sport i bästa kvalitet – ett starkt argument att skaffa Canal Digital, enligt Niklas:

– Jag skulle säga att det kanske är den största anledningen. Har man en stor TV eller hemmabio blir skillnaden enorm.

– När Game of Thrones sändes på C More hade vi nog den bästa sändningen på marknaden. Detaljerna var otroligt skarpa och ljudet var i Dolby-kvalitet. Den typen av produktioner lyfts enormt tack vare satellitkvaliteten.

Brett innehåll lockar

Via sitt jobb hos Elon Ljud & Bild Samuel träffar många kunder, som är ute efter direktsändningar utan någon fördröjning. Det kan inte andra alternativ erbjuda – TV-signalen går nämligen mycket snabbare via satellit:

– Ingen vill ligga flera minuter efter i en stream. Jag brukar träffa på en hel del som testar andra leverantörer, men de byter oftast tillbaka till Canal Digital.

Niklas Wikström fyller i:

– Om bildkvalitet är viktigt är satellit det bästa, inget snack om saken. Sedan har vi otroligt mycket innehåll som tilltalar kunderna, oavsett vad man gillar.

EXTERN LÄNK: Här är alla fördelar med satellit-TV

FAKTA: SÅ FÅR DU CANAL DIGITAL

1) Beställ online eller i butik
– När en kund tecknar abonnemang hos oss bokar vi tid för installation direkt. Inom en vecka är vi på plats, säger Samuel Pettersson, installatör och delägare hos Elon Ljud & Bild i Piteå.

2) Få allt installerat
– När vi åker ut till en kund har vi med oss allt. Parabol, digitalbox och sladdar och installerar allt. Vi ger förslag på var signalen är allra bäst och sedan sätter vi upp allt, det brukar ta en timme.

3) Börja titta
– Innan vi åker går vi genom hur allt fungerar med tekniken och
digitalboxen, sedan är det bara att kolla på sin nya TV-lösning.


FAKTA: CANAL DIGITAL

Paket i urval:

I Baspaketet ingår de 15 vanligaste och mest populära kanalerna, som SVT, TV4 och Kanal 5.

Sport har sju renodlade sportkanaler för dig som vill toppa abonnemanget med sport i toppklass.

Viasat Sport med Viaplay Total innehåller sju sportkanaler med den bästa internationella fotbollen, hockeyn och motorsporten samt streaming av dessa. Dessutom ingår alla filmer och serier i Viaplay.

C More Premium har film, serier och massor av sport.

Underhållning innehåller 32 kanaler för dig som gillar film, serier, dokumentärer och barnprogram

Viasat Film med Viaplay har fem kanaler med storfilmer och serier samt streaming.

HBO Nordic har mängder av prisbelönta serier samt filmer och dokumentärer. Kan streamas både via digitalboxen och Canal Digitals app.