Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Brocc

Så kan du tjäna pengar – på ditt lån: ”Är unikt”

Betala räntan på ditt lån i tid – och få pengar tillbaka.
Nu lanserar låneutmanaren Brocc en ny sorts återbäring till lojala kunder.
– Det är unikt, vi är först i Sverige med detta, säger Andreas Thim, företagets försäljningschef.

Få pengar tillbaka på ditt lån – läs mer

Ungefär 500 kronor om året. Så mycket pengar tillbaka får en typisk lånekund på ett privatlån hos Brocc tack vare den nya återbäringen.
– Vi vill inte tjäna pengar på att folk gör fel eller på förseningsavgifter, vi tror istället att kunderna blir både gladare och kommer tillbaka om de belönas för man är en bra kund. Är man en bra kund, som stannar kvar länge, minskar ju vår risk och det tycker vi kunderna tjäna på, säger Andreas Thim.

"Man får pengar tillbaka helt enkelt"

När en låntagare betalar månadsfakturan i tid ger Brocc fem procent av räntan tillbaka. Pengarna hamnar i en speciell pott och när man sparat ihop minst 1 500 kronor kan potten användas till att betala av på lånet, investeras i andra lån genom Brocc, skänkas till välgörenhet – eller betalas ut kontant.
– Målet har varit att göra det så enkelt som möjligt att förstå. Istället för poäng som är vanligt på vissa krediter sparar man här ihop riktiga pengar, man får pengar tillbaka helt enkelt, säger Andreas Thim och fortsätter:
– Potten finns kvar så länge man är kund hos Brocc. Skulle man exempelvis betala en månadsfaktura sent försvinner inte potten, det enda som händer med potten är att det tar lite längre tid att komma upp i 1500 kr.

"Folk är väldigt positiva"

Lånekunderna kan enkelt se på Brocc.se hur deras pott växer och enligt Andreas Thim är responsen bland kunderna bra:
– Folk är väldigt positiva och vi har fått väldigt bra feedback. Kunderna upplever att det är enkelt att förstå och dessutom är det win-win för både kunderna och oss.

Varför tror du att ingen kommit på detta tidigare?
– Det kan ha att göra med att det finns en kortsiktighet i branschen, att man gärna maximerar kortsiktiga vinster på att folk byter lån ofta vilket också kan bidra till ökad skuldsättning. Vi vill ha ett långsiktigt perspektiv där kunderna alltid ska känna att de får bra och schyssta villkor och att de faktiskt tjänar på att stanna kvar istället för att byta långivare när de vill ha bättre villkor.

Låna utan banken – och få pengar tillbaka

FAKTA: BROCC

Företaget är svenskägt, startat 2014 och är registrerat som betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen.

– Deras digitala plattform förmedlar lån från privatpersoner och företag till privatpersoner utan mellanhänder.

– Erbjuder förmånliga räntor och villkor.

– Snabb och enkel ansökan via BankID.

– Möjlighet med upp till 4 betalningsfria månader per år.