Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Bokio

Testade redovisningssystem – här är företagarens favorit

Allt samlat på ett ställe – och så enkelt att han kan hjälpa andra med bokföringen.

För egenföretagaren Claes Tornevall har tjänsten Bokio blivit en fullträff.

– Det har i princip skapat ett tredje affärsben i verksamheten, säger han.

EXTERN LÄNK: Effektivisera ditt företagande - bokför med Bokio


En firma med många järn i elden. Så kan man beskriva Claes Tornevalls företag Convine. Dels är Jönköpingsbon konsult inom systemintegrering och produktutveckling med uppdrag hos flera storföretag, dels hyr han ut IT-utrustning. Och sedan två år tillbaka sköter han bokföringen åt nystartade företag.

– Ja, det är ganska blandat men jag tycker det är kul att uppdragen är så olika. Först var uthyrningen ett extrajobb medan jag var anställd som konsult, men 2013 tog jag klivet och startade ett eget aktiebolag för båda verksamheterna, berättar Claes Tornevall.


Gick mycket snabbare än tidigare

Till en början skötte en revisor hans bokföring, sedan gick han över till att göra det själv – men var inte riktigt nöjd med lösningarna på marknaden:

– Jag testade alla möjliga system och tyckte att det var samma problem varje gång, att man behövde fylla i så mycket på egen hand trots att det går att automatisera. Det är väl en sak om man är redovisningskonsult, men ska man sköta ett eget företag samtidigt tar det väldigt mycket tid.

Han tröttnade och började leta efter alternativ på nätet. Efter noggrann research fick Bokio chansen:

– Jag gjorde en dubblett på min bokföring från gamla programmet och körde parallellt ett tag. Ganska snabbt märkte jag att alla funktionerna jag behövde fanns i Bokio, så jag gick över. Dessutom gick allt mycket snabbare.


Gör bokföringen åt andra

I drygt fyra år har Tornevall skött redovisning, moms, lön via Bokio. Han har även varit testpilot till Bokios nya företagskonto-funktion, vilket gör att in- och utbetalningar automatiskt registreras i bokföringen.

– De har tagit bort så många onödiga steg det bara går. Ju mer som är automatiserat, desto mindre risk för mänskliga misstag. Det är mycket enklare och roligare att bokföra nu än förr om åren.

Och enkelheten i programmet har för Tornevalls del gett nya intäkter till företaget:

– Jag gör bokföringen åt andra småföretag via Bokio. Oftast är det nystartade företag som vill ha någon som hjälper dem, speciellt i början. Det blir billigare för dem att ta in mig än att sköta det på traditionellt vis.


”Bättre och billigare på alla sätt”

Tornevall är dock inte särskilt orolig över att företagarna själva lär sig Bokio och börjar sköta bokföringen på egen hand:

– Haha, risken finns men än så länge är alla kvar hos mig. Sedan ska man komma ihåg att folk är olika, vissa tycker det är värt att lägga tid på att lära sig bokföring medan andra vill fokusera helt på sin kärnverksamhet, säger han och lägger till:

– Jag rekommenderar alla som startar eller driver egna företag att skaffa Bokio om man vill man jobba i det enklaste alternativet som finns. Det finns många konkurrenter, men alla jag visat tjänsten för har bytt. Bokio är bättre och billigare på alla sätt.


EXTERN LÄNK: Effektivisera ditt företagande - bokför med Bokio