Annons Innehåll från boka.se

Undvik fallgroparna som nystartat företag

Johan Viktorsson, vd på boka.se.

Hundratusentals svenskar drömmer om att starta eget. 

Men satsningen på sina drömmar kan lätt bromsas.

Här är lösningen som underlättar och förhoppningsvis får företagen att blomstra.

Extern länk: Så du slipper onödiga kallduschar – guiden till framgång.  


Nyföretagandet i Sverige blomstrar, det visar statistik från myndigheten Tillväxtanalys och Bolagsverket . Under 2021 ökade antalet nya bolag i landet med sju procent jämfört med året innan. 

Internethandel, företag inom bygg och anläggning, och nyheter inom bud- och kurirverksamhet har ökat starkt och bidragit till att det i fjol startades hela 78 690 företag.

– Det är roligt och hoppfullt att det startas så mycket och att det gjorde det även under pandemin. Varje nytt företag skapar tillväxt och nya jobbmöjligheter, säger Johan Viktorsson, vd på boka.se.

Många fallgropar

I Sverige finns idag omkring en miljon företag registrerade hos Bolagsverket. De flesta är mindre bolag med upp till nio anställda. 

– Tack vare digitala verktyg har det aldrig varit enklare att starta och driva företag, säger Johan Viktorsson.

Men det finns dock fällor som många lätt kan ramla i. En av dessa är att hitta rätt verktyg som underlättar och hjälper firman att växa.

– Men det kan vara svårt att hitta rätt boknings- och administrationssystem – och risken är stor att företagare bara väljer ett i mängden och det kan bli ett kostsamt misslyckande, säger Johan Viktorsson.

”Fokus på affären”

Det är lätt att vara för snabb och rusa iväg och investera för mycket i början. Att lägga ner lite tid att ta reda på mer om de olika bokningssystemen – och vad just ditt bolag behöver – lönar sig alltid i längden. 

– Jag pratade nyligen med en kund som arbetar med tjänster inom sportvärlden. Kunden har lagt ner hundratusentals kronor och många timmar på att utveckla sin hemsida. Han berättade att det var ett hästjobb att få allt att funka och uppdateras rätt. Vi pratade en stund och jag förklarade att vårt bokningssystem inte bara var ett system utan det innehåller så mycket mer.

– Vi hjälpte honom med att applicera vårt system på hans sajt och nu behöver han inte uppgradera, utveckla och lägga en massa tid på det där bakom som inte syns. Nu kan han fokusera på sin business istället och är supernöjd, säger Johan Viktorsson. 

Mer än ett bokningssystem

Boka.se är ett bokningssystem för tjänster, uthyrning och event, och de hjälper över 11 000 verksamheter med fler än 600 000 kunder. 

Men hur kan då ett bokningssystem hjälpa nystartade och redan etablerade företag?

– Vårt system är så mycket mer än ett bokningssystem. Vi har ett fullt integrerad betalsystem i vårt system som är anpassat för bland annat tjänstesektorn. Dessutom har vi ett stabilt och kraftfullt bokningssystem som integrerar med journalsystem, personalliggare och mycket annat, säger Johan Viktorsson. 

Stora möjligheter

Men det är inte bara tjänstesektorn som är i behov av ett stabilt, skalbart och komplett bokningssystem. 

– Visst är tjänstesektorn en perfekt match för oss och vårt system. Men det går att använda systemet till så mycket mer än vad man egentligen tänker. Handeln skulle kunna nyttja systemet för att få personer fysiskt till sina butiker genom att bland annat erbjuda personal shoppers, bilbranschen för att boka in provkörningar eller rekonditioneringar, fastighetsbyråer och mäklare för att boka in stylister eller fotografer. Ja,möjligheterna är många, säger Johan Viktorsson.

”Äg dina kunder”

Hos boka.se äger de verksamheter som är anslutna sina kunder och sina register, vilket innebär att det aldrig kommer reklam för andra kunders kunder. 

Hos bokningssystemet har företag även möjlighet att bland annat skräddarsy och skapa sina egna presentkort – som då gäller hos bolaget och inte hos bokningssajten.

– Vi vill utveckla människors drömmar och verkligheter. Vi vill växa med våra kunder. När våra kunders kunder är nöjda – då är vi det också, säger Johan Viktorsson och avslutar:

– Det är stora beslut att ta när man startar upp en verksamhet. Vill du som företag bygga ditt eget varumärke eller någon annans? Vill du växa på dina egna villkor och kanske komma igång inom fem minuter? Vill du ha möjlighet att specialanpassa dina system så att de är formade efter din verksamhet? Vill du kunna ha en personlig kontakt och få hjälp och svar på funderingar – då är boka.se det bästa valet.


Extern länk: Så får du ditt varumärke att växa.