Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Batteribrev

Bytte klockbatteri på nätet: ”Är ju proffs som gör jobbet”

Pandemin stoppade henne från att ta sig till urmakaren och byta klockbatteri.

Då fick Annika Andersson hjälp via en ny nättjänst.
– Förut brukade jag gå till en urmakare i köpcentret men det är ju inte aktuellt överhuvudtaget just nu, säger 63-åringen.

EXTERN LÄNK: Byt klockbatteri online – 20% rabatt för Expressens läsare

Hon beskriver sig själv som en klockentusiast. Annika Andersson, till vardags vd hos säljbolaget Adhouse, äger flera klockor – precis som hennes man och vuxne son.

– Vi delar klockintresset i familjen, sonen är mer klocktokig än mig. Själv ser jag klockan som ett smycke, som man kan variera lite efter tycke och smak. Jag är ganska lång så lite större klockor brukar passa mig, berättar hon.
Med intresset följer också behovet att regelbundet byta batteri på klockorna. I vanliga fall besöker Annika urmakaren i ett köpcentrum, men i coronapandemins spår undviker hon platser med trängsel.

– Man lever ju ett helt annat liv nu, jag handlar inte på stan och vill inte vara där det är mycket folk. Man köper det mesta via nätet.

"Känner mig väldigt trygg"

Av en slump berättade en bekant om Batteribrev, dit man skickar sin klocka och får batteriet bytt av en urmakare. Dessutom ingår trycktest av klockan. Annika beställde företagets specialkuvert, la i klockan och postade brevet.

– Jag har ju testat att få knivar slipade på samma sätt, det är ju så enkelt och allt funkar jättebra.

Annika har precis skickat iväg sin mans favoritklocka till Batteribrev. Det är tredje gången hon använder tjänsten:

– Första gången tänkte jag: "Oj, vågar jag göra det". Det är som med internetbanken när den kom, man är lite osäker i början men sedan släpper det. Jag känner mig väldigt trygg, det är ju proffs som gör jobbet.

Tänker skicka fler klockor

Annika ser bara fördelar med att använda Batteribrevs tjänst. Förutom det uppenbara – att hon slipper röra sig bland folk under pågående pandemi – blir batteribytet faktiskt genomfört.

– Förut lade man klockan i väskan för att gå förbi urmakaren på väg hem från jobbet, men det blev ju ofta inte av. Man glömmer bort det. Här slipper jag det, säger hon och lägger till:

– Idén ligger helt rätt i tiden. Priserna är rimliga och jag kommer skicka dit fler klockor i framtiden, man har ju några klockor att ta av.

– Klockan jag fick tillbaka senast kändes fräschare än tidigare, den var blank och fin.


EXTERN LÄNK: Byt klockbatteri online – 20% rabatt för Expressens läsare

Fakta/Så gör du för att bli kund
1. Beställ ett Batteribrev på batteribrev.com
2. Du får hem ett anpassat kuvert i brevlådan. Lägg klockan i kuvertet och skicka in till Batteribrev.
3. Batteribrev byter batteriet på klockan, som kommer hem till dig igen inom cirka två dagar.