Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från ATG

Schlagerstjärnorna om Andra chansen: ”Orättvist”

På lördag är det dags för Andra chansen där de sista bidragen ska väljas ut till finalen nästa vecka. 

Medan upplägget med dueller kan ses som spännande menar många också att det kan slå fel. 

– Det kan bli lite orättvist vem man hamnar mot, säger Christer Lindarw som har tävlat flera gånger i schlagern med After Dark. 

EXTERN LÄNK: Allt om schlagern och V75 hos ATG  


I Andra Chansen gör åtta bidrag upp om fyra finalplatser i schlagern i tuffa dueller. På lördag möts bland andra Paul Rey, Alvaro Estrella, Lillasyster och förra veckans skräll Clara Klingenström. Upplägget med dueller har funnits sedan 2007 och har tidvis kritiserats för att vara orättvist. Så även i år. 

– Andra chansen är lite speciell, det kan bli lite orättvist vem man hamnar mot, säger Christer Lindarw i ATG-programmet ”Schlager-Stefan”, och fortsätter: 

– Hade jag fått bestämma hade jag kört andra chansen som en vanlig tävling och att svenska folket hade fått rösta som vanligt. 


”Mycket som hänger i luften”

Han får medhåll av Magnus Carlsson som har tävlat i schlagern flera gånger både som soloartist och som medlem i Barbados och Alcazar. 

– Jag håller med honom att det beror mycket på vilken låt man ställs mot. Om man är väldigt lika och tar ut varandra eller om man är långt från varandra och det beror på vilket publik som är mest på hugget och röstar. Det är mycket som hänger i luften, hur de placerar låten, säger han i veckans avsnitt av ”Schlager-Stefan” där Stefan Eriksson ger den bästa uppladdningen inför lördagskvällen med både schlager och trav. 

I programmet avslöjar Magnus Carlsson också varför schlagerdebuten ”Se mig” är så speciell för honom, och vilken superschlagerkvinna som räddade hans låt när han gjorde comeback i tävlingen 2015. Och som vanligt ger Stefan Eriksson sina speltips för både schlagern och V75. 


EXTERN LÄNK: De senaste oddsen på artisterna hittar du här


Åldersgräns för spel är 18 år. stodlinjen.se


Lördagens tablå

16:20 Spel på V75 måste vara inlämnat och travtävlingarna startar på Åby 

19:01 Hitta schlageroddsen på atg.se/schlager

20:00 Start Schlagern 


De tävlar i Andra chansen (odds att ta sig till final inom parantes) 

Duell 1: Alvaro Estrella(1.72) v/s Lillasyster (2.00)

Duell 2: Frida Green (2.65) v/s Paul Rey (1.42)

Duell 3: Eva Rydberg & Ewa Roos (2.10) v/s Clara Klingenström (1.65)

Duell 4: Klara Hammarström (2.20) v/s Efraim Leo (1.60)

Med reservation för ändringar i oddsen. De senaste oddsen hittar du på atg.se