Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från ATG

Schlagerexperten: ”Tycker nästan lite synd om henne”

Nu är det äntligen dags för den stora schlagerfesten.
Experten Stefan Eriksson har gått igenom första veckans startfält och är enig med oddsen – en av artisterna kommer att få det tufft på lördag.

– Jag tycker nästan synd om henne för jag vet vilket hemskt öde som väntar, säger han.

EXTERN LÄNK: Allt det senaste om schlagerfesten hittar du här

Årets mest glittriga fest är äntligen här. Sex veckor av tonartshöjningar, dansnummer och spänning med start i Linköping på lördag kväll. Men redan i onsdags rullade den stora karavanen av tävlande artister in på Östgötaslätten. En av de som är på plats för att följa repetitionerna är schlagerälskaren tillika proffset Stefan Eriksson.

– Det är ett bra öppningsfält, och Robin Bengtsson är överraskande bra. Jag tror att han och Felix Sandman är de hetaste finalistkandidaterna, säger han.

 

Sonja Aldén däremot tror han inte har någon större chans, annat än på jumboplatsen. En bild han delar med oddsmakarna som inledningsvis satte 24 gånger pengarna för en finalplats för schlagerräven Aldén.

– Jag älskar hennes låt, men tycker nästan synd om henne – för jag vet vilket hemskt öde som väntar. Jag kan nästan inte tro att det är sant att en sådan låt får tävla igen. Den låter precis som det gjorde för 15 år sedan, och det är väl därför jag älskar den.

 

Stefan Eriksson är marknadschef på Sundbyholmstravet och schlagerälskare sedan 1984.

– Allt startade där på 1980-talet med hela Carola-eran. Jag följde tävlingen slaviskt och under 90-talet eskalerade det bara. Schlagern och den musiken är en stor del av mitt liv.

Stefan har bevakat varje deltävling på plats sedan 2007 för olika tidningar. I år kommer han också att följa hela turnén, och ger även ge tips för ATG:s räkning. Det kommer att bjudas på nostalgi, Stefans lista, snackisar och artistintervjuer såväl som kommentarer om de senaste oddsen och vilka som tippas gå vidare på lördagskvällen. Dels här på expressen.se, på atg.se men också i den egna bloggen.

 

Tillsammans med ATG bjuder Stefan på uppladdning för den ultimata eftermiddagen och kvällen, fylld med både trav och schlager.

– Det är den perfekta kombon. Det är lite olika världar men som båda innehåller både underhållning och spänning. Trav är min andra kärlek och det har gått hand i hand. Jag började springa på stallbacken i mitten på 80-talet, samtidigt som jag föll för schlagern. Travprogrammen var väl det första jag lärde mig läsa i princip, säger han och skrattar.


EXTERN LÄNK: De senaste oddsen på artisterna hittar du här


Kvällens tablå
16:20 Spelstopp V75 Åby
19:00 Rätta rader V75
19:01 Hitta kvällens bästa Schlagerodds på atg.se
20:00 – 21.30 Följ schlagern på tv och spela på ATG Sport.


De tävlar i Linköping (odds inom parentes)
The Mamas (3.00)
Suzi P (31.00)
Robin Bengtsson (1.70)
Malou Prytz (1.75)
ÖVO (41.00)
Sonja Aldén (31.00)
Felix Sandman (1.30)
För de senaste oddsen, besök atg.se


Stefans lista: "Avslutningsmoves vi minns"
1. Pernilla Wahlgren "Piccadilly Circus"
2. Herreys "Diggiloo Diggiley"
3. Carola "Främling"
4. Björn Skifs "Michelangelo"
5. After Dark "La dolce Vita"

Åldersgräns 18 år. stodlinjen.se