Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Albert

Tindra, 9: Nu förstår jag vad matte handlar om

Foto: Tindra och pappa pluggar matte med Albert.

Matematik kan vara mer än siffror och tal.

Det har Albert-användaren Tindra, 9, upptäckt:

– Jag tror att det här spelet är väldigt bra för de yngre barnen som vill lära sig matte, säger hon.

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

 

Forskning på yngre barns inlärning av matematik visar att ett bra sätt att lära sig är genom leken. Om man går i skogen kan man mäta olika pinnar och se vilken som är längst. Ett sätt att lära sig vad delar är genom att dela en apelsin i fyra bitar – och så vidare. Barnen har sitt eget sätt att lära sig och när de leker tänker de inte på att det är matematik de håller på med.

Det är just det lekfulla skaparna av den digitala matteläraren Albert har tagit fasta på i versionen för de yngre barnen som nyligen har lanserats. Med inspiration från dataspel får barnen en större förståelse för matematik. Tindra, 9 år från Göteborg har testat. Hon brukar använda Albert på kvällarna efter middagen.

– Nu förstår jag bättre vad matte egentligen handlar om. Matte är ett av mina favoritämnen i skolan. Jag tycker om det för att man behöver anstränga sig och tänka till, säger hon.

 

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

”Det hjälper en att förstå ännu bättre”

Tindra har alltid haft lätt för matte och har lätt för att följa med i matteboken och på lektionerna. Men ibland dyker det upp "jättesvåra tal", som Tindra beskriver det. Tack vare Albert har det blivit enklare för Tindra att lösa de lite svårare talen.

– Det är bra att man själv kan välja viken nivå man vill köra. Något annat som är bra är att det inte bara är siffror. Det finns mynt också som man kan räkna. Det hjälper en att förstå ännu bättre. Det tror jag är bra för de ännu yngre barnen, säger Tindra.

Att Albert nu är anpassad för alla barn mellan 5 och 17 är en del av grundarnas mål.

– Sedan dag ett har vårt mål med Albert alltid varit att kunna hjälpa så många elever i Sverige som möjligt, vi tror det är viktigt att hjälpa eleverna redan vid tidigt ålder för att väcka intresset för matematiken, säger Arta Mandegari, medgrundare till Albert och fortsätter:

– Vi har även sett ett tydligt behov och önskemål från både föräldrar, lärare och elever att få hjälp redan vid tidig ålder. Med denna nylansering kan Albert vara vid elevens sida redan från förskoleklass ändå upp till gymnasiet vilket vi är väldigt glada och stolta över.

 

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!