Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Albert

Smarta sättet att förbereda sig inför nationella proven

De nationella proven i matematik är viktiga för betygssättningen och många familjer känner just nu stress inför proven.
Men det finns ett smart sätt att förbereda sig.

Regeringen la förra året fram ett förslag som innebär att de nationella proven kommer att väga ännu tyngre vid betygssättning. Detta för att betygssättningen ska bli mer likvärdig över hela landet. Resultatet på de nationella proven är därför oerhört viktiga.

 

JUST NU: SKAPA ETT KONTO TILL DITT BARN IDAG GRATIS I 7 DAGAR!

Men hur förbereder man sig då bäst inför det så viktiga provet och hur kan man få bort den stress många elever känner inför provet? Här har föräldrarna en viktig roll, menar fysikerna Johan Tenghamn och Sebastian Pantin, som jobbar med den digitala matteläraren Albert.

– Det är viktigt att förklara att misstag är ett av de bästa sätten att lära sig på. Det kommer att ge resultat i slutändan, säger Johan Tenghamn.

Som med mycket annat man ska lära sig, oavsett om det är skolarbete eller en fritidsaktivitet, gäller det att öva.

– Matematik är bara ett språk och precis som med alla andra språk måste man öva, öva och öva lite till innan det sitter. Uppmana ditt barn till att öva, och du kan också vara med och öva som förälder. Ni kan till exempel ha en tävling där ni ska lösa så många multiplikationer eller additioner som möjligt på en minut, vilket gör ert barn bättre på huvudräkning utan att tänka på det, säger Sebastian Pantin.

 

JUST NU: SKAPA ETT KONTO TILL DITT BARN IDAG GRATIS I 7 DAGAR!

För att öva finns också den digitala matteläraren Albert. Den bygger på artificiell intelligens och finns tillgänglig dygnet runt i mobiltelefonen, på datorn eller i läsplattan. Där finns en speciell funktion för de nationella proven där man kan se lektioner och göra mängder av övningar för att förbereda sig. Där kan man också göra prov och tester för att se om man kan det man behöver inför provet. Albert lär också känna barnet och ger förslag på uppgifter inom områden som hen har svårt för.

 

JUST NU: SKAPA ETT KONTO TILL DITT BARN IDAG GRATIS I 7 DAGAR!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!