Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Marbodal

Det gröna flyttar in i köket – lösningarna som gör stilen

Det gröna har fått ta allt mer plats i våra kök, både i inredningen och i våra krukor. Här är knepen som gör att du får det gröna kök vi alla drömmer om.

Hos Marbodal hittar du ännu mer tips och inspiration om den gröna trenden.

 

Naturskönt och grönt har blivit ett populärt alternativ när det är dags att uppdatera köket. Med väl valda luckor och lådor i en snygg nyans kan vilket kök som helst förvandlas till en grön oas.

Skapa en trädgård i köket

Det är inte bara i den inbyggda inredningen som den populära kulören får ta plats. Fler drömmer om att odla örter, sallad och kryddor i sitt hem, men har svårt att hitta lösningar för att lyckas.

Men det behöver inte vara krångligt att odla i köket. Här är några smarta knep som gör att dina planteringar fullkomligt frodas.

 

 


#1: Placeringen gör skillnad

Gröna växter mår bra av ljus, men det är begränsat med plats på fönsterbrädet. Om du vill utöka din samling kan ett odlingsrede vara något för dig. Då får du både en växtlåda och odlingslampa som ger det speciella ljuset dina planteringar mår bra av.


#2: Plantera mera

Du behöver inte så dina egna frön för att få en fin odling. Köp örter från mataffären, plantera om dem i större krukor med näringsrik jord och ge dem utrymme att växa. Kom även ihåg att välja krukor med hål i botten så växten inte drunknar.


#3: Välj rätt växter

I köket passar det självklart extra bra med ätbara växter. Det är inte bara en snygg inredningsdetalj, det ger även en ombonad känsla och höjer mysfaktorn en hel del. Örter som passar bra att odla i köket är exempelvis basilika, citronmeliss, gräslök, mynta, persilja, timjan och rosmarin.


#4: Vattna med måtta

Det är viktigt att komma ihåg att vattna dina örter regelbundet – men ge dem inte för mycket vatten. Det finns ett enkelt knep för att få rätt mängd: Ställ örterna i diskhon och låt dem sedan vara i ljummet vatten i en kvart.

 

Är det dags att uppdatera köket? Marbodal har allt du behöver.

Fick du ny information genom att läsa artikeln?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!