Annons Innehåll från Cetaphil

Ett ungdomligt utseende handlar inte bara om gener

Visst har våra gener betydelse för hur vår hud åldras men även yttre faktorer spelar in.

Livsstil, stress och hur vi tar hand om huden är sådant som är avgörande för ett ungdomligt utseende.

Läs mer om Cetaphil här.


Huden är vårt största organ och är beroende av att vi ska ta hand om den, inifrån och ut.
För även om generna till en viss del avgör hur vi åldras är det främst yttre faktorer som spelar in när det kommer till ett ungdomligt utseende.

De goda nyheterna är att det finns många saker man kan göra för att åldras vackert och behålla hudens fräschör. Att äta bra och att dricka rikligt med vatten är en bra start, liksom att se till att få ordentligt med sömn och att skydda sig mot för mycket sol.

De är hudens största fiender

Rökning och stress är några av hudens största fiender. Att stressa mycket och länge ger höga nivåer av stresshormonet kortisol som bidrar till att huden rodnar, kliar och blir extra känslig. Med hjälp av regelbunden motion minskar stresshormonet och huden får i stället hjälp att bli fast och fyllig med tillväxthormonet HGH.

Bra hudvårdsprodukter är också viktiga för att ta hand om huden, och det finns produkter som är särskilt framtagna för att hjälpa huden att skydda, stärka och återuppbygga sin naturliga skyddsbarriär. På så sätt kan huden hålla sig naturligt mjuk och frisk.

Hudvård som rekommenderas av barn- och hudläkare

Cetaphil är en sådan hudvårdsserie, som dessutom rekommenderas av barn- och hudläkare. – Vi har utvecklat våra produkter i samband med just hudläkare. Cetaphil innehåller bara ingredienser som är kliniskt bevisade för sin effekt och för att inte irritera känslig hud, säger Samuel Silkestrand, brand manager på Cetaphil och legitimerad apotekare.

Han fortsätter:

– Samtliga produkter härstammar från företagets samlade erfarenheter av utvecklingen av läkemedel inom olika hudsjukdomar och känslig hud.

Så gör du huden mjuk men inte fet

Genom att låsa in fukt i huden och minska avdunstning gör produkterna huden ren men inte torr och håller den mjuk utan att den blir fet.
– Jag har hört ordet "mirakelkräm" många gånger och tror att det är ett uttryck för att många upplever att Cetaphil verkligen fungerar, avslutar Samuel Silkestrand.

Läs mer om Cetaphils utbud

Tycker du att den här artikeln innehåller nyttig information?