Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Vinterbloggen

I dag får Northug träffa kungen


Foto: Lise Åserud.

Snön ligger packad runt Kungliga slottet.
Nu kör vi.

Det är ett häftigt arrangemang det här. En världscuptävling mitt i Stockholm, runt Slottet. Jag gillar verkligen konceptet.
Det finns egentligen bara två problem med Slottssprinten.
1) Snön.
På vårkanten brukar snön ha lämnat huvudstaden eller, i bästa fall, ha förvandlats till slask. Inga optimala förhållanden för en skidtävling direkt.
2) Norge vinner alltid.
Genom åren har vi allt som oftast fått se en norska segerjubel vid Slottsbacken. Framför allt på herrsidan. Jag tror de har vunnit åtta av tio lopp där. Bland damerna har vinsterna haft lite större spridning, mycket tack vare Petra Majdic.
Hur slutar det då i år?
Justyna Kowalczyk har sett stark ut efter sitt VM-fiasko. Hon blir farlig, så klart. Sen har vi en Marit Björgen som har repat sig från sjukdom – och Kikkan Randall förstås. (Kikkan har Stockholm som sin favoritstad i Europa. Stockholm och – Orsa. På riktigt).
Svenskorna? Nej.
Nikita Kriukov brukar vara ruggigt stark i klassisk sprint, men verkar som att formen dalat lite efter VM. Emil Jönsson är ruggigt taggad och jag är ganska säker på att han kommer vara med där uppe i toppen. Men vinner, det gör Petter Northug. Och därmed får vi ett häftigt möte mellan honom och kungen på prisceremonin.
Det har ju varit lite tjafs där, som ni vet.
***
Här hittar ni startlistorna:
# Herrar.
# Damer.
***
Tror vi att Northug och kungen går ut och festar tillsammans i kväll?
***
Jag kom över en inhalator med Symbicort i går. Astmamedicinen som Marit Björgen med flera använder sig av, alltså.
Funderar på att ge den till Kowalczyk i dag.
Hon trodde ju att Symbicort var vägen till guldmedaljerna (men nej, så är det tyvärr inte).

Ludvig Holmberg
SPORT-Expressen
@LudvigHolmberg