Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Vinterbloggen

Superlag? Då blir jag bara supertrött.

LÄNGD. Det är inte direkt första gången det lanseras planer på superlag över nationsgränserna.
Alltså lite cykel-tänkande.
Gäsp, säger jag.
Detta av flera anledningar:
1) Planerna handlar i nuläget mest om långloppscupen. Och även om det satsas en hel del på den, så är långlopp för den stora allmänheten fortfarande försvinnande ointressant.
2) I ett längre perspektiv hoppas de som står bakom allt att lagen även ska åka i vanliga världscupen. Huvva. Jag kanske är naiv, men jag här väldigt svårt att tro att det i längdåkning ska vara mer kittlande att se exempelvis en spurtstrid i en världscupstafett mellan Red Bull och Craft än mellan Sverige och Norge.
3) Jag håller med Fis-chefen Vegard Ulvang som ställer sig frågande till varför någon skulle vilja efterlikna cykelsportens tävlingsmodell. En mer korrumperande, fuskande och nedsvärtad sport finns väl knappt.
Nä, i den frågan är jag ytterst konservativ. Längdåkningen lever extremt högt på den glödande konkurrensen mellan nationerna.
Och jag ser ingen som helst anledning att låta några sponsormiljoner förstöra det.
/Tomas. Stockholm