Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Vinterbloggen

Hemligheten finns – i Reiteralm

ALPINT. Okej att svenskarna genom André Myhrer och Mattias Hargin redan haft en framgångsrik vinter i slalombackarna.
Men att vara tvåa, trea, sexa och sjua – dessutom i en tuff och speciell tävling som kvällsarrangemanget i Schladming – måste vara något slags rekord.
Och snacka om lägligt inför VM.
Jag var och hälsade på gänget så sent som i fredags och kan avslöja att jag tror att jag förstår vad en del av succén beror på: Reiteralm.
Reiteralm är en liten skidhåla i Österrike.
Men inte vilken liten skidhåla som helst -utan en där svenska landslaget stortrivs.
Träningsförhållandena är nämligen extremt bra.
Killarna bodde på ett hotell 500 meter från backen, ett hotell utrustat med spa-avdelning, träningslokal och en restaurang av bra klass – och i backen hade de full service.
Träningspisten var preparerad och balkad, allt efter deras önskemål, redan innan de checkade in på hotellet. Och de slapp trängas i liftarna tillsammans med turiståkarna – de fick helt enkelt transport på skotrar.
Alla – från Jens Byggmark till André Myhrer – hyllade Reiteralm som det absolut bästa stället att ligga och träna på.
Och nu kommer vi till de två intressanta detaljerna:
1) Reiteralm ligger mindre än ett stenkast från Schladming vilket gör att åtminstone jag har en känsla av att de kände sig nästan som hemma när de stod på start i går kväll.
2) Slalomlandslaget kommer att ligga på läger i just Reiteralm även innan VM.
Och med den konkurrenskraft som det här landslaget för tillfället besitter, som så klart höjer kvaliteten på varenda träningspass för varenda åkare, så känns det som att det bara finns en väg de tre närmsta veckorna fram till avresan till Garmisch-Partenkirchen.
Och den vägen är uppåt.
Så, någon mer än jag som känner doften av ny succé à la Schladming?

/Johanna, Stockholm