Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Vinterbloggen

Anja avslöjar uppladdningen inför Sestriere

ALPINT. Efter att i går ha bloggat om hur Anja Pärson hälsade på mig och fotograf-Petter i mixade zonen, med ett ”vad fan gör ni här” så var tonerna annorlunda i dag.
Anja inledde nämligen med att be om ursäkt för sitt dåliga humör (en i och för sig onödig ursäkt eftersom vi aldrig tog illa upp – utan förstod ironin – men ändå).
– Vissa tävlingar blir man på dåligt humör hela dagen. Jag var helt slut på kvällen för att jag varit så arg, sa Anja med ett enormt leende.
För den här dagen bjöd ju på väldigt roligare resultat.
Femma trots att en sten förstört ena skidan redan tidigt i backen.
Och dessutom fick hon sen stå och se på hur Jessica Lindell Vikarby gjorde sin bästa tävling på länge (13) och därmed samlade lite, för henne, oerhört viktigt självförtroende.
– Det är inte lätt att stå på start och känna sig som världsmästare när det går tungt. Så i dag bestämde jag mig för att inte försöka så mycket utan bara ha kul, sa Jessica.
Nu väntar ett par ”lediga” dagar för farttjejerna som båda hade planer på att åka hem. Jessica till Stockholm, där hon tänkte unna sig något speciellt:
– Jag ska äta semlor!
Anja däremot drar till Monaco tillsammans med bland andra tränaren Micke Junglind. Och hennes uppladdning inför Sestriere kommer vara av det… hmm… vardagliga slaget.
– Jag ska nog mest tvätta. Vi har nog tre stora tvättsäckar med oss, sa Anja och avslöjade också att hon faktiskt tänkte ta hand om allas tvätt, inte bara sin egen.
Och, tja, på sätt och vis känns det rätt skönt att höra att även en OS- och VM-medaljör brukar spendera sina lediga dagar, nyss hemkommen från resa, på precis samma sätt som vi andra gör.

/Johanna, Cortina