Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Växjö Lakers-bloggen

”Var bara tv-spel, pizzor och chips” – kompisen avslöjar Everberg

Dennis Everberg gör succé i Växjö Lakers och leder SHL:s skytteliga.
Förre lagkamraten Andrée Brendheden trodde aldrig att Everberg skulle nå så pass långt.
– Det var bara tv-spel, pizzor och OLW-chips när han kom upp i A-laget. Noll koll på träning, sömn eller hur man skulle ladda, säger Brendheden i NordicBets SHL-podden.

Med fem mål och en assist efter tre spelade matcher är Dennis Everberg bäst i SHL den här säsongen.
Annat var det 2009/2010 när han som 19-åring kom upp i Rögles A-lag.
Dåvarande lagkamraten Andrée Brendheden, som även spelat för bland andra Växjö Lakers och Karlskrona HK, berättar om ”en vilsen själ” med osunda livsvanor.
– Men han lärde sig efterhand, det var ju många unga som kom upp samtidigt och då kan det lätt bli så. Men jag trodde ändå inte att han skulle spela i NHL efter att polletten trillat ner och han blivit mer seriös, säger Brendheden i NordicBets SHL-podden.
Men Everberg nådde NHL. Efter den allsvenska säsongen 2013/2014 tog han plats i Colorado Avalanche och spelade totalt 70 matcher.
– Jag tänkte samma som när Hampus Lindholm gjorde den resan och gick från Hockeyallsvenskan till Anaheim. När han var hemma och satt och cyklade med sina Anaheim-badtofflor så tänkte man: ”Det är kul att du har fått badtofflor men du kommer nog snart komma hit igen ändå, vi ses väl om en månad.” Och tji fick man för den kan man lugnt säga, säger Brendheden och poängterar att han är glad för Everbergs framgångar och unnar honom allt gott.
”Det är lite sorgligt”
Everberg vände hem – men inte till Rögle. Inför den nuvarande säsongen skrev han i stället på för Växjö Lakers i en både uppmärksammad och infekterad affär. Brendheden säger att han har full förståelse för Everbergs val, trots att många av de hockeyintresserade Ängelholmsborna visade sitt missnöje
– Han ska inte gå ner på Harrys och ta en matbit, så mycket kan jag säga. Det är en ganska liten stad. Jag säger inte att det är en farlig stad men han skulle nog inte visa sig här vid signeringstillfället. Det hade inte jag gjort. Inte för att han skulle bli våldsamt påhoppad men det hade inte varit roligt för honom att gå här på Storgatan. Och det är lite sorgligt. Men han var hela tiden rak och ärlig och tydlig med vad han ville.
– Dennis var ju väldigt tydlig med varför han skrev på för Växjö, och det har han varit öppen med hela tiden. Så det finns ingen som kan klandra honom för hans val. Pengar, nej. Det handlar om att vilja vinna, och det har han varit tydlig med hela tiden. Han vill vinna och han tror det är större chans i Växjö Lakers än i Rögle och därför väljer han att gå dit, säger Brendheden.