Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Växjö Lakers-bloggen

”En intern grej som jag har kryddat”

Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp har en nyckelroll i Växjös kvartsfinaljakt.
Men inför grundseriens sista Smålandsderby mot HV 71 erkänner han att han har överdrivit sin dolda talang.
– Jag skjuter inte hårdare än Zlatan. Det var en intern grej som jag stått på mig … lite för hårt, skrattar Nihlstorp.

Cristopher Nihlstorp är en nyckelspelare för Växjö Lakers, men skjuter inte hårdare än storstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån
Cristopher Nihlstorp är en nyckelspelare för Växjö Lakers, men skjuter inte hårdare än storstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Cristopher Nihlstorp har haft en säsong som, likt lagets form, har gått upp och ner.
De sista omgångarna har dock Växjös rutinerade sista utpost klivit fram som en av de stora matchvinnarna.
I straffsegern mot Rögle senast räddade Nihlstorp två straffar.
– Klart det känns kul att vara med och bidra om man kan, säger Cristopher Nihlstorp.
Taggar du igång lite extra när avgörandet på säsongen närmar sig?
– Jag försöker bara göra samma sak och förbereda mig på samma sätt. Jag gör ingen skillnad på det viset utan försöker göra det bra varje dag.

I tisdagens Smålandsderby hemma mot HV 71 jagar Växjö sin femte raka seger och att återigen slå sig in på kvartsfinalplatserna. Med fyra omgångar kvar har Växjö Lakers två poäng upp till sjätte placerade Djurgården och tre till femman Färjestad.
– Förutsättningarna är två respektive tre poäng som vi ska försöka äta in på resterande matcher. Vi gör allt vi kan och går för det som bara den.
Tror du de andra lagen känner flåset från er?
– Det är inte så många poäng som skiljer lagen emellan. Det är nog många som känner flås på olika sätt i serien just nu.
Växjö får dock räkna med tufft motstånd. HV 71, sju poäng efter Växjö, har vunnit två av tre möten den här säsongen. Det är också osäkert om Tuomas Kiiskinen eller Teemu Laakso är redo för spel igen.

På tal om något helt annat läste jag på er hemsida där du berättade att din dolda talang är att du skjuter hårdare än Zlatan Ibrahimovic. Stämmer det?
– Det är klart att jag inte gör det, haha, men jag hävdar fortfarande att jag har bra tillslag i fotboll. Sen har jag kryddat det, det har jag gjort, men det är en intern grej som jag stått på mig … lite för hårt, erkänner Nihlstorp.
– Jag tänkte inte mig för när jag svarade på de frågorna. Jag trodde bara det skulle läsas i omklädningsrummet. Så svaret är nej, det gör jag inte, men jag önskar att jag gjorde det när jag spelade fotboll.
Zlatan har skjutit 150 km/h mot Anderlecht. Hur hårt skjuter du?
– Hårt!
– Jag ligger hack i häl, skrattar Cristopher Nihlstorp vars fotbollskarriär som mittback i skånska Åkarp tog slut som 19-åringen.
Men numera är fotbollsskorna på hyllan och allt fokus på ishockey.
– Jag har ett grymt slagskott också.

FAKTA Växjö vs HV 71 den här säsongen
19/9: HV 71 (b) 2-4
31/10: HV 71 (h) 1-2 efter straffar
5/1: HV 71 (b) 5-3