Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag borde få procent på det”

Han har övertygat Tuomas Kiiskinen att förlänga och lagt goda vitsord om Växjö till nyförvärvet Ville Leino.
I vår sitter ”Växjöambassadören” Ville Varakas själv med ett utgående kontrakt.
– Jag trivs här så jag hoppas vi kan hitta en ömsesidig överenskommelse, säger den finske backen.

Ville Varakas pratade för Växjö Lakers till landsmännen Tuomas Kiiskinen och Ville Leino. Själv hoppas backen bli kvar i Lakers även efter den här säsongen. Foto: Bildbyrån
Ville Varakas pratade för Växjö Lakers till landsmännen Tuomas Kiiskinen och Ville Leino. Själv hoppas backen bli kvar i Lakers även efter den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Efter två raka segrar har Växjö Lakers åter hittat den vinnande formen.
5–3 borta mot slutspelskonkurrenten Brynäs tog de regerande mästarna in på topp 6 igen.
– Det var en viktig seger för oss. När grundserien går mot sitt slut och tabellen är supertajt är varje poäng viktig för oss, säger Ville Varakas.

Den 31-årige backen spelade mest av alla i Lakers med över 23 minuters istid.
Återigen hade han radarpartnern Teemu Laakso vid sin sida. Laakso har varit mycket in och ut i laget, men med honom bredvid sig känner Varakas att även han höjer sitt spel.
– Han är lugn och stark och vi har rätt bra kemi ihop. Det är kul för han trycker upp min nivå också. Det blir så klart något misstag, men överlag tycker jag att vi har spelat på en rätt hög nivå.
Ville Varakas konstaterar att landsmannen Laakso är en spelare som alla lag i SHL skulle sakna.
– I långa loppet kommer gör det skillnad om han är med eller inte. Vi knackar i trä och hoppas att han får vara frisk nu.

I Växjö finns det återigen fem finska spelare i truppen efter Ville Leinos ankomst. Ville Varakas talade gott om Växjö för Leino inför övergången.
– Vi kommer lära ut lite finska till de andra så vi kan ta allt på finska sen, skrattar Varakas.
– Nej, svenskar och finnar är så lika i mentaliteten så det är bra för lagkemin. Men nationaliteten spelar egentligen ingen roll, bara du är en bra person.
Ville Leino är inte första gången som Ville Varakas gör en insats för Växjö Lakers vid sidan av isen. När målskytten Tuomas Kiiskinen funderade på att förlänga sitt kontrakt för ett år sedan rådde Varakas honom att göra det.
– Jag borde få lite procent på det va, skämtar Varakas.
– Vi snackade en del om det. Men det är rätt naturligt att vi pratar om såna saker.

Frågan är vem som ska övertyga Ville Varakas i vår. Backens kontrakt går ut efter säsongen.
– Jag fokuserar på säsongen just nu så får min agent jobba med sånt. Jag tror att det har varit lite snack med Växjö, men jag vet inte. Det är januari nu så det är ingen brådska.
Vill du själv stanna?
– Jag gillar det här så jag hoppas att vi kan hitta en ömsesidig överenskommelse.

FAKTA Varakas om nästa veckas motståndare
Färjestad (b), Frölunda (h) och Rögle (b)
– Det blir riktigt tufft. Det är alltid svårt att åka till Karlstad för de har ett väldigt starkt lag där. Frölunda har varit bra hela säsongen medan Rögle kämpar om att nå topp tio precis som vi kämpar för att nå topp sex.
– Just nu är varje match så viktig och det är så jämnt. Alla lag blir bättre och bättre nu och det som gav oss segrar i september ger inga segrar i januari och februari. Vi måste också förbättra oss hela tiden.