Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Växjö Lakers-bloggen

Avlastningen: ”Viktigare ju längre säsongen går”

Växjö Lakers har efterlyst att fler spelare kliver fram som målskyttar för att avlasta lagets suveräna förstakedja.
I 3–2-segern mot Modo fick man tre.
– Ju längre vi kommer på serien desto viktigare blir det att försöka få en bredd i laget, säger segerskytten Patrik Lundh.

Patrik Lundh jublar efter sitt segermål mot Modo. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Patrik Lundh jublar efter sitt segermål mot Modo.Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Inför hemmamatchen mot Modo hade Växjö Lakers förstakedja stått för mer än hälften, 33, av de 63 mål som fjolårets mästarlag hade gjort.
Men mot Modo lämnade seriens toppkedja ovanligt nog isen poänglös.
I stället var det Josh Hennessy, Joakim Hillding och Patrik Lundh som klev fram när Växjö vände 0–2 till 3–2 och klättrade upp på tredje plats i tabellen.
– Jätteskönt att vinna. Och jätteskönt att avgöra också, säger Patrik Lundh.
Han stod upp när den förre lagkamraten Noah Welch tacklade honom ute vid sargen, tog sig loss och hittade målet via både en och två Modospelare med tredje periodens enda mål.
– Han är ofta ganska aggressiv när han kommer runt hörnet och stor och stark så det gäller att vara med och sätta emot lite.

Att fler spelare än förstekedjan med Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen kliver fram som målskyttar är något som bland annat lagkaptenen Liam Reddox efterlyst.
Efter förstakedjan är det bara två spelare som har gjort fler än tre mål i Lakers i höst.
Patrik Lundh konstaterar att ett utspritt målskytte bara blir viktigare ju längre säsongen lider.
– Vi har en fantastiskt bra förstakedja som har gjort det grymt bra under de flesta matcher i serien, men ju längre vi kommer på serien desto viktigare blir det att försöka få en bredd i laget.
Mot Modo var det andrakedjan med Joakim Hillding, Patrik Lundh och Joey Crabb som klev fram i poängprotokollet.
– Det har gått bra på slutet. Vi hade det lite tufft i början när vi sattes ihop, men jag tycker vi har en bra kommunikation i kedjan och försöker lösa situationerna. Vi är i en uppåtgående trend, säger Patrik Lundh.

Växjös tränare Sam Hallam ser ytterligare en förklaring till att det lossnade nu. Tålamod.
– Vi har försökt leta lite kemi och det har varit en del skiftningar på vår andra- och tredjekedja egentligen från start. Nu har vi försökt ha lite tålamod och hållit ihop samma killar lite längre tid tillsammans och de har mer och mer slappnat av.
– Vi vill göra det svårt för motståndarna att göra mål på oss. Men det är otroligt skönt för många i vårt omklädningsrum att känna att man är med och bidrar med mer än bara hårt jobb.

Växjös fem bästa målskyttar så här långt
Richard Gynge, 11 mål
Robert Rosén, 11 mål
Tuomas Kiiskinen, 11 mål
Patrik Lundh, 6 mål
Josh Hennessy, 4 mål