Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Växjö Lakers-bloggen

”Alla vill vara hjälten, men man måste acceptera sin roll”

Adam Burish anpassar sig fortfarande till SHL.
Han är inte oroad över att det egna spelet inte flyter fullt ut än.
– Alla vill vara hjälten varje kväll, men i ett mästerskapsvinnande lag måste alla acceptera sin roll, säger amerikanen.

Adam Burish tar den roll han får för att vinna guld. Foto: Bildbyrån
Adam Burish tar den roll han får för att vinna guld. Foto: Bildbyrån

Växjö Lakers lyfte med sina amerikanska nyförvärv Joey Crabb och Adam Burish.
Två rutinerade spelare från USA som snabbt parades ihop i en helamerikansk kedja tillsammans med Josh Hennessy och inledde starkt direkt.
Men sedan dess har inte det riktiga lyftet kommit för vare sig Crabb eller Stanley Cup-vinnaren Burish.
Den sistnämnde berättar att han fortfarande anpassar sig till spel i SHL.
– Det har varit okej. Det är ett helt annat spel än jag är van vid, en annan spelstil. Jag gillar verkligen att vara i det här laget. Det är solklart för mig varför de vann mästerskapet i fjol när jag ser dem spela och hur detaljerade de är. Det är hög klass, säger Adam Burish.

Hur var det att spela med Crabb och Hennessy?
– Kul. Vi hade en ”stänga ner”-roll och det är något jag är van vid och som jag har gjort en hel del i karriären, säger Burish.
Efter ett par matcher valde ändå Sam Hallam att sära på kedjan. Mot Örebro senast spelade Adam Burish med Linus Fröberg och Hennessy.
– Det spelar ingen roll vem man spelar med i det här laget. Alla erbjuder något. Coacherna kan kasta in mig var som helst. Jag är glad att bidra oavsett. Den enda kedjan jag inte hade rört om jag var tränare är förstakedjan.

Att Adam Burish har en defensiv roll i första hand är tydligt. Även i statistiken där Burish står noterad för sin enda poäng hittills borta mot Brynäs i sin andra match.
– Vi har bara förlorat två matcher sen jag kom. För mig handlar det om att vinna, att vinna mästerskap, och om jag måste täcka skott, klara av boxplay och teka i defensiv zon ser det kanske inte så sexigt ut.
– Sen vi kom har laget varit riktigt bra. Jag säger inte att jag eller Joey är skälet men vi försöker vinna matcher. Jag försöker inte sätta poängrekord utan vill bara vinna varje kväll. Så här långt har det gått bra.
Adam Burish har en sak i sinnet. Ett nytt SM-guld för Växjö där han själv spelar sin roll.
– Alla, inklusive mig själv, som inte gör mål försöker, men det är svårt att göra mål när vi dödar utvisningar. Det är den rollen man får acceptera. Jag vill bara att vi ska få bära guldhjälmarna igen.
Ni är stora favoriter mot Modo?
– Kanske det, men det finns inga lätta matcher i ligan. De kommer kämpa och utmana oss.

FAKTA Adam Burishs start i Växjö
Matcher: 9
Poäng: 1 (0+1)
Plus/minus: -2
Utv.min: 2
Istid i snitt: 13.01