Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Växjö Lakers-bloggen

Så nära var Robert Rosén värsta konkurrenten

Växjö Lakers trotjänare Robert Rosén kunde hamnat i HV71.
I Lakarspod berättar Rosén om ett avgörande val han gjorde som junior.
– Jag hade många tankar i huvudet om vad jag skulle göra med mitt liv, säger han.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Det var när han var 15 år som jättetalangen Robert Rosén stod i valet och kvalet kring vilket hockeygymnasium han skulle välja – då kunde Växjöikonen mycket väl gått till Smålandskonkurrenten HV71.
– Jag hade fyra val. HV71, Frölunda, Troja, eller att stanna i Alvesta. Frölunda sa jag nej till direkt. Där var jag inte ens och kikade. HV var jag uppe och kollade men sedan efter ett tags vacklande, och en del ånger hit och dit, så blev det nej där också. Saken var att jag hade bestämt mig för Troja. Men det sket sig på grund av inackorderingsbidrag.
Alvesta kommun hade nämligen bestämt sig för att starta ett hockeygymnasium.
– Kommunen tyckte inte att de skulle betala en annan kommun för något som jag kunde göra hemma.
Men Rosén misströstade inte.
– Det kändes ändå bra, sedan tror jag det blev så bra som det bara kunde bli. Det var tur att det blev som det blev.

I den halvtimmes långa intervjun i Lakerspod pratar Rosén även om trash talk.
Centern som har rykte om sig att vara en väldigt ödmjukt person försöker behålla sin snälla stil även på isen.
– Jag håller på med väldigt lite skit. Typ som att håna motståndare och sådana grejer.
Podden: Vad tycker du om trash tack ute på isen?
– Jag tycker trash talk kan vara rätt kul i bland. Man kan ofta vända det emot dem som håller på med det, genom att skratta åt dem eller så. Men jag tycker det är rätt kul.
Podden: Är det så du hanterar det, att du skrattar åt det?
– Ja, man vet att det handlar om en enda grej. Att de vill ha en ur balans, och det gäller bara att man inte går på det. Det är bara att svälja det och sedan hoppas att de blir ännu mer frustrerade och tar en utvisning eller något.
Podden: När börjar man med trash talk?
– Det är kanske mer på seniornivå. Jag vet inte. Man kanske är som barnsligast när man äldre.

Lyssna på hela intervjun med Robert Rosén här.

/Martin Hardenberger