Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Världskollen

Busted! Bilden som får USA att undra om Obama börjat röka igen

150610_obama_cig_instagram_629_956x519Nämen! Vad är det du har i handen, Obama?

Det här är bilden som fått USA att undra om presidenten börjat röka igen.

Bilden som visar president Obama och Italiens premiärminister Matteo Renzi är tagen på en balkong under G7-mötet i Tyskland. Den publicerades först på instagram av en av Matteo Renzis talespersoner och har sedan dess fått stor uppmärksamhet. Anledningen är det vita föremål som syns i Obamas hand.

Kan det vara ett paket cigaretter?

– Nej, säger Obamas pressekreterare Josh Earnest enligt nyhetssajten Politico.

Men vad är det då, envisades April Ryan, Vita Huset-korrespondent för American Urban Radio Networks under en presskonferens.

– Jag har sagt att det inte är cigaretter. Nu går vi vidare, svarade en uppenbart irriterad Josh Earnest.

Men när frågorna ändå fortsatte att röra presidentens eventuella rökande tvingades pressekreteraren erkänna att han inte frågat presidenten om bilden – och heller inte tänkte göra det.

Det är inte första gången Obamas nikotinanvändande är uppe för diskussion. 2011 berättade Michelle Obama att hennes man äntligen lyckats sluta. Och under en frågestund arrangerad av FN 2013 sa presidenten att han inte rökt en cigarett ”på säkert sex år”.

– Det beror på att jag är rädd för min fru, tillade han skämtsamt.