Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tutto balutto

Pukorna ska dåna!

Det är dagen efter Malmö FF:s första hemmamatch i Champions League och vi kan väl konstatera att matchen bjöd på ungefär noll överraskningar. De himmelsblå supportrarna visade återigen upp sig från en fenomenal sida, det var ett helt galet tryck som ackompanjerade Ola Wenström och gänget i Viasats studio strax innan avspark och ljudkulissen stod upp bra en lång stund in i den första halvleken.

Den avtog dock så sakta i takt med att det vi alla visste på förhand visade sig allt tydligare i spelet: klasskillnaden. Real Madrid slår Malmö FF 99 av 100 matcher och det här var aldrig ens nära att bli den där hundrade gången. Det pratades på förhand om att bortfallen på ordinarie mittbackarna Pepe och Sergio Ramos var kännbara avbräck, men låt oss vara ärliga. Spanjorerna hade kunnat ställa upp med Rasmus Bengtsson och Kari Arnason som mittlås, det hade slutat på samma sätt ändå. Dessutom saknade marängernas startelva tongivande spelare som Gareth Bale, James Rodriguez, Marcelo och Luka Modric.

Det blev inga tennissiffror, men det blev heller aldrig spännande. Malmö skrapade inte ihop ett enda farligt avslut på mål och Ronaldos två pytsar på tre chanser räckte för att en stabil dag på jobbet skulle generera målrekord och tre poäng. Det är dock nu de riktigt realistiska chanserna på poäng väntar för Malmö FF. Ett dubbelmöte med Shakhtar Donetsk och jag ser det absolut inte som någon omöjlighet att Åge Hareides mannar kan ordna minst tre poäng på dessa matcher och på så sätt koppla ett jättegrepp om tredjeplatsen.

En sådan skulle ju nämligen generera en plats i vårens Europa League-slutspel och där, gott folk, kan vi tala om på förhand ovissa matcher!

Ni som var med mig och Thomas under premiäromgången minns att det bjöds på såväl slakter som ställningskrig, rejäla skrällar och svintighta 0-0-matcher. Europa League är som en godisbutik, ingen gillar alla sorter, men där finns något för alla. Exakt alla!

Ikväll är jag lite extra nyfiken på hur de nordiska lagen ska reagera på sina inledande succéresultat. Både Midtjylland och Molde tog imponerande segrar, medan Rosenborg klarade krysset borta mot St Etienne. Idag väntar fjolårsfinalisterna Dnipro för Trondheims stolthet, medan Petter Andersson, Kristoffer Olsson och resten av Midtjylland åker till Belgien för batalj mot Club Brügge. Molde välkomnar Ajax till ett höstruggigt Norge.

Utöver dessa matcher är det såklart två riktiga munsbitar i Grupp L, den finfina Grupp L, där det krisande Augsburg tar emot Partizan med den stekhete skyttekungen Aboubakar Oumarou i spetsen. AZ, med svenskarna Mattias Johansson och Mujo Tankovic, ska försöka spräcka poängnollan hemma mot Athletic Bilbao och det känns på förhand som att det kan bli öppna spjäll i Alkmaar!

Men sen, herregud, finns det hur många andra pärlor som helst! Dimitar Berbatov ska visa det pånyttfödda Borussia Dortmund att han fortfarande har torrt krut i bössan, Napoli tar sig till Polen för en högriskare mot Legia, Lazio bjuder in St Etienne till Olimpico och Tottenham, som verkligen hittat in i den här säsongen nu, åker till Monaco.

Liverpool, denna eviga gåta till fotbollslag, ska försöka lägga Wilbachers Sion på rygg hemma på Anfield och det ska bli spännande att se om den pressade Brendan Rodgers ställer ett lika reservbetonat lag på benen som han gjorde i den inledande gruppspelsmatchen mot Bordeaux.

Eurosport 2, Kanal 9, Kanal9Play och Eurosport Player täcker hela rasket – tutto balutto! – och på den sistnämnda plattformen – Eurosport Player – hittar ni mig och Thomas ikväll från 18.45. En highlightsfeed, två headsets och 24 matcher. Pukorna ska dåna! Come and join the funtrain!