Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tutto balutto

April, april

En av de mest urvattnade dagarna står för dörren. 1 april. Det ska luras, skojas och skämtas. Folk ska föras bakom ljuset. Ibland helt poänglöst. Ibland med rent av taskiga metoder. Jag tänkte i alla fall att jag ska förvarna er för eventuell sanningshalt i några potentiella aprilskämt. Så ni inte går på de allra lättaste.

Friends Arena meddelar efter gårdagens landskamp mot Iran att ”Allt kommer fungera mycket bättre på måndag”.

Sanningshalt 70%. Högst troligt är att något vitalt kommer att strula med nationalarenan ikväll. Jag tar ändå höjd för att ingen ansvarig yttrar sig.

Erik Hamrén avgår med omedelbar verkan.

Sanningshalt 4%. Förbundskaptenen tog en blytung seger för såväl tabelläget som för sitt förtroendekapital i fredags och sitter således säkrare än på länge. Men dagarna som följt viktorian i Moldavien har präglats av svidande kritik då Hamrén inte ville uttala sig om kvinnoförtryck eller den tveksamma regimen i Iran. En situation liknande de som förbundskaptenen hamnat tidigare i gällande såväl fotografering med vissa politiska grupperingar och uttagningar av spelare som vissa (ganska många) menar på inte har i ett landslag att göra. Han skruvade på sig då, han skruvar på sig nu. Men Hamrén har vittring på Frankrike, inte en sportmössa att några kniviga, etiska utfrågningar kommer att stoppa honom från att fullfölja sitt uppdrag! Men låt det för Guds skull nu handla om det sportsliga!

En fjärde broder Elm dyker upp från ingenstans och skriver på för Kalmar FF.

Sanningshalt 2%. Det skulle såklart vara högst anmärkningsvärt om ytterligare en broder Elm av allsvensk kvalitet dök upp ur tomma intet. Men med tanke på hur anonym tillvaro brödratrojkan ändå fört genom åren – sett till på vilken nivå de alla spelat – kan jag ändå inte helt utesluta möjligheten. Jag hoppas att han heter Eugene. Eugene Elm! Vilken superking!

Daniel Sjöberg inför-, live- och blixtbloggar på slutvissla under helgens allsvenska premiärer.

Sanningshalt 98%. Det enda som skulle hindra Sjöberg från att spotta ur sig upp emot miljonen tecken från tre olika premiärer är att det är tjall med bebisen på hemmaplan. Alternativt att The Shield släpper ett nytt avsnitt.

En hockeyspelare får order av sin tränare att, under uppvärmningen inför en match, hugga ned en motspelare med sin klubba.

Sanningshalt 0%. Blixten slår aldrig ned två gånger på samma ställe. Det här har alltså hänt. Hockey.., sicket jävla påhitt.

Diego Lugano river sitt kontrakt med BK Häcken.

Sanningshalt 10%. Finns risken? Ja. För till den dag jag läser Diego Luganos egna ord om konstgräs, vädret i Göteborg och domarnivån i svensk fotboll så räknar jag iskallt med att sydamerikanen fortfarande kan splitta.

Nordin Gerzic listar säsongens bästa långtidsspel i Vi Tippa.

Sanningsh… Äej, fan, jag vill ju inte ens skämta om det här. Men jag fnissade för mig själv när jag tänkte det. Förlåt. Styrka till Gerzic, en modig människa som vågade berätta om sina brister!

AIK meddelar att kampanjen #FörAIK bara varit på låtsas, #FörAIK.

Sanningshalt 15%. Jag vet inte längre. Jag har tappat räkningen på hur långt de kan gå för att klämma in det i diverse sammanhang. Jag får lyfta på hatten för att jag återigen ser och hör och läser om AIK:s kampanj, men jag kan som sagt inte utesluta att det bara varit ett skämt. I sådana fall #FörAIK, men ändå.

SvFF meddelar att det nya bortastället dras tillbaka.

Sanningshalt 1%. Men låt oss hoppas.

Michael Lerjéus tilldelas AIK:s premiär mot Halmstad på måndag.

Sanningshalt 30%. Den första instinkten hade ju såklart varit Bluff!, men alltså.., man kan aldrig veta hur de tänker. Kanske vill de ge Lärkan chans till revansh? Kanske har de inte ens noterat det utbredda missnöjet efter cupderbyt? 30% är högt räknat, men jag skulle inte trilla av stolen om det stämmer.

Djurgården släpper ”Solna” som sista bild i sin kampanj om vad som är och vad som inte är Djurgårdsland.

Sanningshalt 8%. Åh, det hade varit så fruktansvärt spännande om det skett. Hur det hade mottagits. Hade det varit över gränsen? Under värdigheten? Det hade tagit kampanjandet till nya höjder. Men det hade förmodligen bara varit på skämt.

Nanne Bergstrand skaffar Twitter.

Sanningshalt 0%.

Nanne Bergstrand skaffar Twitter och börjar, i sådana fall, följa Robert Tennisberg först av alla.

Sanningshalt 80%.

Det gäller att vara på sin vakt imorgon. Så se upp där ute nu!