Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tutto balutto

Solförmörkelsen

Allt var perfekt. Dagen blev elektrisk. Strålande solsken, långlunch och pasta som var sådär alldeles på pricken lagom al dente. En enda sekund mer eller mindre i vattnet hade gjort skillnad.

Det var mat, vin och öl i goda vänners lag. Uteservering, selfiepinne och en bubblande ovisshet om vart kvällens match skulle ta oss. Vi hade gett oss själva till Rom, förbehållslöst, redo att anta vad än hon hade att erbjuda oss.

Men 0-3 efter tjugo, en tömd kurva och nidramsor riktade mot Daniele De Rossi?

Den hade jag svårt att se komma. Och den var svårsmält.

Folk pratade om en coachförlust, en felaktig startelva och en missad matchplan. Står man i kurvan har man sällan klockren översikt, men bjuder man på tre mål inom loppet av nio minuter tycker jag det är magstarkt att hänga tränaren.

Holebas fick makalösa 3,5 i GdS, en siffra som är lika ovanlig som berättigad. Skorupski gav bort tvåan och av bara farten kunde vem som än kände för det nicka in trean, Roma la sig i koma.

De efterföljande 70 minuterna var bara en väntan på att någon skulle stänga av respiratorn. Det var en hemsk match.

>>>>>>>

Men vi stod kvar. Till det bittra slutet stod vi kvar och sjöng. Jag och Jacob började prata om nästa resa. Om nästa match. Om nästa hugg i bröstet av kärlek till det där laget.

Det blev märkligt nog en fin stund, trots allt.

>>>>>>>

Idag pratar folk om solförmörkelse. Själv pratar jag om flygstrejk och försenade plan. Den resa som skulle sluta i Stockholm tidig eftermiddag är nu en oklar väntan i Rom. Bundesligastudion imorgon 15.00 på Eurosport 2. Jag kommer kämpa och hoppas. Vi får se om vi ses helt enkelt. Solförmörkelse it was.

>>>>>>>

Men ljuset lär bryta fram där bakom igen sen.

Det brukar ju alltid göra det.

Vi hörs.