Tutto balutto

Roma

Det var en sådan där perfekt dag. Alla som upplevt en tidig, soldränkt vårdag i Rom vet vad jag pratar om. Till och med den skuggiga uteserveringen var ljummen. Vår taxichaufför (man ska alltid nämna taxichaffisen när man är i Italien, har jag hört) Paolo, eller Paul som var hans internationella artistnamn, beskrev onsdagen som 2015 bästa hittills. Allting landade rätt. Från de ungsrostade grönsakerna till negronin på Piazza dei Fiori.

Och tänka sig att idag ska den här lilla avstickaren peakas. Den ska alldeles strax inledas med långlunch på opretentiösa, alldeles perfekta Macceroni. Den ska fortsätta med en svindyr aperol spritz på Piazza Navona. Sen ska den här staden få bestämma hur det ska sluta.

Jag i Curva Nord. Gusten i Curva Sud. Mitt emot varandra ska vi gapa oss igenom 90 minuter fotboll som betyder mer än nästan alla matcher under mitt aktiva supporterliv. Europa League innebär en titelmöjlighet. Man kan älska turneringen för dess äkthet och charm men i grunden handlar det om pokalen för mig. Det skulle bli min första, riktiga.

Jag är övertygad om att Roma kommer göra sin bästa match 2015. Lika övertygad över det som att Fiorentina kommer vara så där härligt offensiva. Med en Joaquin i monsterform och en Babacar rikare.

Mitt blod kokar. Den här dagen ska levas som om det inte fanns en morgondag.

Låt: http://open.spotify.com/track/6u2XNkYu3GUgUbBDh8cHmO