Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Trädgårdsbloggen

Samling för bokälskare

Så här såg det ut i dag vid lunchtid när trädgårdsförfattare, trädgårdsjournalister och andra berörda samlades i Slottsträdgården Ulriksdals nya fina konferenslokaler. Vi fick vi supergod lunch med jordärtskocksoppa bland annat och fick veta mer om vårens trädgårdsböcker.

Jenny Strömstedt var moderator, och det gjorde hon bra. Minna Mercke Schmidt fanns på plats och visade hur man kan ”Dekorera vackert”.


I bakgrunden Inger Palmstierna, som skulle prata om sin nya bok ”Träd och buskar för den lilla trädgården” och Susanna Rosén som just kommit ut med sin bok om tulpaner och lite senare kommer  hennes ”Perenner för alla trädgårdar” även de som ligger norr om polcirkeln. Där har Sanna en av sina trädgårdar nämligen. Så hon vet vad hon talar om. Trädgårdar i Jokmokkstrakten verkar vara det som gäller.

 

Enkel vårtårta av Minna Mercke Schmidt. Du behöver: Oasis, mossa, ståltråd, tång, pärlhyacinter, streptocarpusblommor och kanske något mer…

Det var en effektiv och intressant presentation av vårens trädgårdsböcker. De flesta verkar intressanta. Den enda som hittills var färdigtryckt var Jan Rundgrens och Lars Rings bok om sin koloniträdgård, Växtriket – att skapa en trädgård, Bonnier Fakta.

Den ska jag läsa med nöje. Jag har varit i deras koloniträdgård i norra Stockholm och den är verkligen fin och intressant.

Karin Berglunds nya bok ser jag också fram emot. Hon har intervjuat en massa trädgårdsmänniskor om hur och varför det ser ut i deras trädgårdar. Det är aldrig fel att läsa om alla de känslor som trädgården ger.

Paolo Roberto var där och talade om sin nya kokbok och om sina fastrar som lärt honom odla tomater och oliver! Den blir jag också sugen på. (Försöker utveckla min kokkonst lite utöver omelett med vita bönor i tomatsås.)

 

Den här kan innehålla något nytt, Anders Kjellsson kan ha hittat något sensationellt.  Jag som slutat snusa sen flera månader tillbaka och som numera har supersmaklökar är beredd att ta till mig utmaningen!

Gunnel Carlsson, en av mina favoriter, som rest land och rike runt och berättat om trädgårdar och trädgårdsmänniskor har nu skrivit en bok om sin egen trädgård. (Där har jag varit, även om det var längesedan. Borde göra ett nytt besök.)

Peter Svensson, som bland annat gjorde Trädgårdsföreningen i Göteborg ekologisk har berättat om sina erfarenheter och delat med sig av sina kunskaper. Ja, den vill jag också läsa och lära av!

 

Det fanns fler kanonfina och intressanta böcker. Återkommer…