Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trädgårdstripp i Sörmland

Två intensiva dagar. Gunborg Mattsson kom och hälsade på och vi har kollat trädgårdar i Sörmland! Tänk att det finns så mycket fint alldeles nära. Man behöver inte köra hela vägen ner till Skåne, Bretagne eller till England! Det finns här.

Tips om dessa fina trädgårdar fick vi via den här hemsidan  Besöksträdgårdar i Sörmland Det är tio trädgårdsamatörer som gått ihop och som gärna visar sina trädgårdar. Nu i helgen 18, 19 juni är det Öppen trädgård.

I går åkte vi 223:an från Mariefred ner till Björnlunda och sen 57:an till Flen och Sköldinge och såg tre fantastiska trädgårdar och träffade lika entusiastiska och duktiga trädgårdsmänniskor. Det berättar jag om i morgon för jag har ännu inte koll på alla bilderna.


Hasse och Gunborg i köksträdgården på Engsholms slott.

I morse åkte vi till Engsholms slott och träffade slottsträdgårdsmästaren Hasse Wester. Det var riktigt kul. Ni har väl koll på hans blogg?  Slottsträdgårdsmästaren
mycket kul, inspirerande och nyttig läsning där. Och i dagens inlägg bild på mig och Gunborg.


Bland mycket annat har slottsträdgårdsmästaren gjort en rabatt i en sluttning ner mot ett av husen. Rosa, limegult, blått, vitt. Snyggt och mäktigt.


Kungsnävor med intensivt blålila där på toppen och daggkåpa, många andra nävor, pioner till exempel.

Sen tog vi gamla vägen till Nyköping från Mörkö och ”hittade” en riktigt tjusig japansk trädgård bakom ett 70-talshus en liten bit utanför Nyköping. Så häftigt, att det finns riktiga entusiaster som satsar allt på sin vision.
I den trädgården fanns också en avenbok – ett träd, 300 år gammalt – 25 meter högt och 20 meter brett. Har aldrig sett något liknande. Fantastiskt.
Och kuddmossan – vilken dröm.
(De ville inte att vi fotograferade där för Klas Roos och hans fru Margareta tar fina bilder själv. Ni hittar trädgården och bilder som trädgård nummer nio på Besöksträdgårdar i Sörmland.)

Ja, vad tiden går fort. Det är vindstilla, bredbandet svajar inte. Alltid något att vara mycket tacksam för.

Klockan är halv elva, jag sitter i lusthuset (bästa mottagningen för mobila bredbandet) det är fortfarande ljust ute, trots att det är lite mulet. Kaprifolen doftar. Påfåglarna trumpetar. De förbereder sig för nattvilan i stora almen.
Mina favoriter fingerborgsblommorna som sår sig själva på bästa platsen (gärna mitt i grusgången) blommar.

Är det inte sommar?
  Är det inte ljuvligt?