Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tack Sofia Dahlström, lycka till Christer El-Mochantaf

I dag presentar sig Christer El-Mochantaf med sin första krönika i GT, väst-Sveriges största digitala nyhetsförmedlare. Som ny chefredaktör för ”den lella röa”, GT hade ju rosa tidningspapper när den först kom ut 1902, kommer han närmast från redaktionschefsjobbet på Kvällsposten och efterträder Sofia Dahlström.

Sofia tillträdde 2015, då hon rekryterades från nyhetschefsstolen på Göteborgs-Posten, där hon hade varit sedan 2007. Jag vill tacka Sofia för ett fantastiskt arbete med GT och i Expressens redaktionsledning. Hon har tidigare arbetat på TV4 med bland annat ”Nyhetsmorgon” och ”Malou möter”, och har SVT-erfarenhet från ”Filmkrönikan” och ”Uppdrag: granskning”. Jag är säker på att Sofia nu kommer att göra storartade insatser på Sveriges Television.

GT grundades av morgontidningen Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, efter att det blivit känt att konkurrenten Göteborgs-Posten skulle lansera Middags-Posten. 1967 bytte Göteborgs-Tidningen namn till GT, och sex år senare köptes den av just GP. 1998 köpte Expressen upp GT, som idag är vår västsvenska edition, och nu blir det alltså Christer El-Mochantaf som tar vid.