Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Ny studio i Senaste Nytt på tisdag – så här ser den ut

I dag presenterar Expressen TV den nya studio som kommer synas i programmet Senaste Nytt från och med tisdag, alltså i morgon-tv mellan klockan 06 och 10 veckans alla dagar.

Formen är anpassad för digitala plattformar, och formatet fokuserar som tidigare på senaste nytt: detta är nyhets-tv, inte paneler om nöje och annat eller kockar som lagar mat. Det är bra att den mångfalden finns, TV4 med Nyhetsmorgon och Sveriges Television med Morgonstudion gör redan sitt bra och Expressen TV – Sveriges enda nyhetskanal – gör något annat.

Senaste Nytt samarbetar förstås med CNN, Expressen TV är ju exklusiv partnerkanal. På lördagskvällen, exempelvis, var det också full bevakning på både Donald Trump och hans tal från Vita huset och de pågående förhandlingarna mellan USA och Nordkorea utanför Stockholm.

 

Programledaren Anna Herdenstam ledde sändningen från studio 4 i Expressen-huset på Gjörwellsgatan i Stockholm, USA-korrespondenten Tomas Kvarnkullen följde talet i Washington DC och i skogarna i Bro stod reporter Elin Jönsson.