Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valet i studio 2, studio 3 och studio 4 – nya tider för nyhets-tv

Klockan är snart halv tre på måndagsmorgonen och alldeles nyss gick Anna Ekelund och Niklas Svensson ut ur studio 3 efter en valvaka som inleddes redan klockan 06 på söndagsmorgonen. Det är många som bidragit till vår bevakning i Expressen TV och Di TV, och utanför mitt arbetsrum på centralredaktionen pågår möten om tidningens innehåll. Det är ännu några timmar kvar för att göra ”print”, vår sista deadline är kring klockan 04.30.

Det är förstås ett enormt lagarbete och de som planerat, som politikchefen Martin Ahlquist och planeringsredaktören Linnea Pettersson, har gjort ett fantastiskt jobb. Jag kan inte här räkna upp alla som sett till att vi varit på plats överallt och rapporterat, men – tack!

Det brukar sägas att det är vid presidentval och Super Bowl-finaler som amerikansk tv produktutvecklas, och de augmented reality-lösningar som vi nu körde med Vizrt-teknik var onekligen annat än det som tidigare kanske förknippades med ”webb-tv”. Nu ska det sägas att Expressen TV och Di TV finns inte bara på alla stora flygplatser och många buss- och tågbolag, utan också hos tv-operatörerna ComHem och Di TV. Vilket ju förpliktigar.

Bland det sista som vi sände natten mellan måndag och tisdag var den då aktuella mandatfördelningen. Den presenterades dock från studio 4, som nu fungerade som vår grafikstudio med eget kontrollrum.

Under söndagen var det mest viktiga att hela tiden vara ute bland väljare. Vi har filmat inifrån vallokaler och träffat politiker. I våra studior har experter kommenterat och analyserat.

Jimmie Åkesson bojkottade SVT:s valvaka och kom till Expressen TV och Di TV istället. Alla andra partiledare har medverkat på olika sätt och flera politiker har intervjuats flera gånger av oss under dagen.

En radda utländska partners har visat vårt innehåll. Som vanligt norska Dagbladet, dessutom har Expressen samarbetat med CNN.