Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Fellman gör en Sven Sörmark – Lotta Edling blir toppchef

I morse höll AB Kvällstidningen Expressen styrelsemöte och nyss avslutades sammanträdet på Dagens industri AB. Och under ett stormöte på våning tre här i Marieberg har det precis meddelats att Di:s chefredaktör Lotta Edling, 47, flyttas upp i hierkin till att bli publicistisk utvecklingsdirektör inom Bonnier News för att arbeta med nya affärer, innehållsprojekt och en radda tunga styrelseuppdrag.

För att ersätta henne kallas USA-korrespondenten Peter Fellman, 54, hem för att bli chefredaktör. Igen. För så här är det: Fellman efterträdde faktiskt Gunilla Herlitz som chefredaktör på Di redan 2009 och satt till 2015, då redaktionschefen Edling tog över. Nu gör han comeback, precis som en gång Sven Sörmark gjorde på Aftonbladet. Sörmark, som ansågs vara en av Sveriges bästa redaktörer, ledde Aftonbladet 1961-1962 men var sedan chefredaktör en sejour till 1966-1969. Det är dock inte alldeles vanligt att någon gör-en-Sörmark. Fellman har på Di en bakgrund som reporter, nyhetschef, editionschef, redaktionschef och chefredaktör.

Vi på Expressen säger förstås grattis till både Lotta Edling och Peter Fellman! I dag har ju också priserna haglat över Dagens industris journalister, som uppmärksammats i en ranking över Sveriges bästa ekonomijournalister. Bland annat fick Anna Ekelund, programledare i Di TV och som därför jobbar ihop med Expressen TV, det prestigefyllda Björn Davegårdh-priset.