Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försnack i studio 3 och statsministerduell i studio 1 – så gör vi debatten

Just nu pågår ”Duellen 2017” i Expressen TV, den som också samsänds i Di TV. Statsminister Stefan Löfven (S) och statsministerkandidat Ulf Kristersson (M) debatterar i studio 1 med Niklas Svensson som programledare, och det efter ett uppsnack i studio 3 med Cecilia Anderberg som programledare. Gäster där var statsvetaren Jenny Madestam, Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg, Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg samt Expressens politikreporter Torbjörn Nilsson. Men nu är det som sagt de båda potientiella regeringscheferna i fokus.

Det här är första gången som statsministerkandidaterna möts så här, och med det följer förstås ett ansvar för oss på Expressen TV att det blir ett sakligt samtal som ger tittarna ett bättre beslutsunderlag inför valet. I programmet ”Bara politik”, på scenen i vår valstuga under Almedalsveckan och i andra sammanhang möter vår publik ofta statsråd och partiledare. Men senast det var valrörelse och vi gjorde något liknande en statsministerduell var på Hotel Rivals scen inför valet 2014, då också med Niklas Svensson i mitten och med Stefan Löfven på scenen. Men den gången med Fredrik Reinfeldt som M-ledare.

”Duellen 2018” sänds också live på Facebook:

Efter debatten väntar för Löfven och Kristersson intervjuer med Svenska Dagbladet, Aftonbladet TV, Sveriges Television och Nyhetsbyrån TT som väntar i entrén i Expressen-huset. Det blir också eftersnack med Expressen TV, precis som partiledare var med före, och därefter är Cecilia Anderberg tillbaka i studio 3 med bland andra kommentatorn K-G Bergström.

En sådan här produktion ska inte underskattas. Politikchefen Martin Ahlquist har tillsammans med tv-redaktionen råddat med allt det praktiska, och bland många namn nämner jag också nyhetschefen Johan Eslander och ”Duellen 2018”-liveredaktören Matilda Mattisson, sändningsproducenten John Eneroth samt försnackets liveredaktör Matilda Nyberg och sändningsproducent Philip Nielsen.

Sent i kväll kommer vi att utvärdera allt detta och lära av vad som kan göras bättre, i höst väntar ju den stora partiledardebatten med alla riksdagsledamöter. Dessförinnan är det kvällsmöte om en annan – för nyhetsmedierna – ödesfråga: nämligen GDPR.

Men det får bli en annan bloggpost.