Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen TV och Di TV med i Kristallen

Expressen TV och Di TV bjuds in i Kristallen. När tv-galan sänds i höst, då i TV4, är både nyhetskanalen och ekonomi-tv-kanalen med och konkurrerar med Fyran, SVT, MTG och Discovery. Det här känns både smickrande och inspirerande, vilket jag sagt i några kommentarer, men det ska förstås tillstås att vi förstås inte jämför oss med de stora etablerade aktörerna. ”De traditionella mediehusen”, som Kristallen kallar dem i sin pressrelease.

Nej, Expressen TV och Di TV är något annat. Vi är små, snabba och försöker att utveckla ett annat berättande på våra respektive digitala plattformar. Vi har mycket att lära av tv-jättarna, så det blir kul att delta i Kristallen. Expressen kommer att tävla i kategorierna Årets fakta- och nyhetsbevakningÅrets granskning och Årets nyskapande/förnyare. Di TV tävlar i kategorierna Årets fakta- och nyhetsbevakning och Årets nyskapande/förnyare.

Så här säger Anders Knave, Kristallens ordförande, i ett uttalande:

”Tittandet på den tv som kommer från Kristallens medlemmar, SVT, TV4, MTG, Discovery och UR är massivt både linjärt och digitalt. Men fler mediehus producerar kvalitets-tv i delvis nya former och på fler plattformar. Det är en viktig del av tittarnas tv-upplevelse och det vill Kristallens styrelse uppmärksamma. Därför är vi väldigt glada att välkomna Expressen TV och Di TV till att tävla i årets Kristallen.”

Di TV är ett samarbete mellan Expressen TV och Di TV.