Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kvällstidningsräv blir filur – Magnus Ringman till Kvällsposten

MagnusRingman

Just nu presenteras Kvällspostens nya chefredaktör på redaktionen i Malmö: Magnus Ringman, 48, som idag är stabschef på Aftonbladet. Han börjar den 1 augusti, och efterträder Katrin Säfström som ska bli chef för P4 Sörmland på Sveriges Radio.

Magnus Ringmans föräldrar läste Kvällsposten, han sålde tidningen som ung och fick sitt första journalistjobb på just Kvällsposten. Så lite som att komma hem är det nog, särskilt som att han hela tiden bott i Skåne och i 27 år har pendlat till jobbet på Aftonbladet i Stockholm. Här berättar Ringman för Resumé om nya jobbet.

Ringman,dumpar

På Aftonbladet har Ringman varit nyhetschef, administrativ redaktionschef, HR-chef i redaktionsledningen och nu senast stabschef i tidningsledningen. Han har arbetat nära chefredaktörerna och vd:arna Jan Helin och Sofia Olsson Olsén, så det är en erfaren kvällstidningsjournalist som återvänder till Kvällsposten. Här berättar Ringman för Dagens Media om nya jobbet.

Som reporter har han ju för övrigt också belönats med både ”Stora journalistpriset” och ”Guldspaden”. Välkommen, Magnus Ringman, kvällstidningsräven som blir filur!  Expressens redaktionsledning ser nu ut så här:

Thomas Mattsson (ansvarig utgivare), Karin Olsson (kulturchef och stf ansvarig utgivare), Lina Modin (administrativ redaktionschef), Magnus Alselind (redaktionschef nyheter & sport), Klas Granström (redaktionschef digitala medier), Karin Skogh (editionschef nyheter), Mattias Lundell (editionschef nyheter), Lotta Cramne (assistent och projektledare), Bella Levy (chef Expressen TV), Johanna Odlander (editionschef sociala medier), Anna-Clara Welander (magasinschef), Sofia Dahlström (chefredaktör GT) samt från den 1 augusti Magnus Ringman (chefredaktör Kvällsposten).