Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Stormöte, blommor och firande på Expressen

Max Berkenstam, Helena Kieffer, Johanna Andersson, Magda Gad, Kim Malmgren och Paul Peelen.
Max Berkenstam, Helena Kieffer, Johanna Andersson, Magda Gad, Kim Malmgren och Paul Peelen.

I dag har vi haft stormöte på Expressen och bland annat firat Magda Gad, som ju tilldelades Stora journalistpriset i torsdags. Alla medarbetare samlades och vi fick höra Magda berätta om vedermödorna med att vara krigskorrespondent i exempelvis Syrien.

Vi firade också Johanna Andersson, UX-designer, och Paul Peelen, utvecklare, som jobbat med bilder i mobilpushar. Helena Kieffer, utvecklingsredaktör, och Max Berkenstam, utvecklare, fick blommor för Quickshot-teamets arbete med klimatsatsningen med bland annat klimat-boten på Messenger

Vid sådana här tillfällen, när hundratals anställda från företagets alla avdelningar står kring centraldesken, är det roligt att få berätta om nya fina publiksiffror. Expressen fortsätter att locka allt fler läsare och tittare, och analyschefen Josefina Rickardt kunde berätta om nya rekordsiffror. Mer om dessa senare.

Några ”specialblommor”, som de kallades, delades också ut till Mimmi Nilsson på Politik, Kim Malmgren på Krim samt Caroline Larsson och Johan Wall på Kvällsposten för en specialsatsning på vår kvinnliga publik som ökar hela tiden. ”Expressen är en kvinna”, slog ju Liza Marklund, en gång nattreporter här, fast och nog finns det visst stöd för det också i statistiken. Mer om det, också, en annan gång.