Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Magda Gad är en journalist i den digitala tiden

MagdaGad

Stort grattis till Magda Gad, som i dag tilldelades ”Per Wendels Nyhetspris” av den externa jury som varje år hyllar en journalist som verkar i den legendariske journalistens anda. Pelle Wendel, vet ni säkert, var kriminal- och politikreporter på Expressen och bland annat också USA-korrespondent i New York och EU-korrespondent i Bryssel. Han började hos oss 1973 men gick bort 2005, efter en lång tids sjukdom.

Sedan 2006 delas ”Per Wendels nyhetspris” ut, diplom och 100 000 kronor, och bland pristagarna finns en rad etablerade namn. De senaste åren har mottagarna kommit från TV4, Sveriges Television, Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Men i år gick det till Expressen.

Utrikesreportern Magda Gad behöver ju ingen närmare presentation, men juryn formulerar sig väl i motiveringen:

”Orädd, hängiven sitt uppdrag. Unik i sin sort. En reinkarnation av den klassiska reportern, ihärdigt grävande även när kollegorna lyft för nya äventyr – om de ens kommit dit. En journalist i den digitala tiden, som interaktivt möter sina läsare på sociala medier i en folkbildande anda. Magda Gad är en värdig vinnare av Per Wendels pris 2017.”

Stort grattis!