Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snart 40 miljoner resenärer kan se Expressen TV och Di TV

Swedavia,EXP,TV

Ett nytt exklusivt samarbete med Swedavia gör att de 40 miljoner passagerare som varje år reser till eller från nio stora flygplatser kan se senaste nytt från Di TV, Sveriges ekonomi-tv-kanal, samt Expressen TV. Från den 1 juli finns vi på 132 videoskärmar på Arlanda, Landvetter, Sturup, Åre-Östersund, Kiruna, Luleå, Ronneby, Umeå och Visby.

Swedavia,DiTV,3

Det här är förstås en bra räckvidd för det som kallas för ”framtidens nyhets-tv”, men det säger oss också något mer: nämligen att det offentliga rummet numera, med någon sorts självklarhet, rymmer även rörliga bilder om samhälle och aktualiteter. Numera vill vi informeras hela tiden, och gärna på videoskärmar på terminaler eller gater på flygplatser.

Swedavia,DiTV,1

Om man exempelvis åker taxi i New York är det nyhets-tv i bilen. Och om man åker tåg i London möts man av gigantiska videoskärmar från BBC eller Sky News på stationerna. Väl så. Expressen TV och Di TV finns redan på Arlanda Express, tack vare ett samarbete med Moving Image, och mer är nu på G. Vår ambition är att så många tittare som möjligt ska ha tillgång till de båda svenska nyhetskanalerna,

DiTV,JonAsberg,2

Nu fortsätter arbetet med att ytterligare stärka innehållet i Di TV, som görs i samarbete mellan Dagens industri och Expressen TV. I går meddelade vi att Jon Åsberg, tidigare chefredaktör för Affärsvärlden och Finanstidningen, blir en av de nya programledarna och Sölvi Torvik, idag på danska affärstidningen Börsen, blir affärs- och produktchef.