Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyhetsracet och 42 pensionärer tillbaka på Expressen – men nu på Expressen TV

EXP,TV,BrittiskaValet

Nyhetsarbetet på en redaktion präglas ju ofta av viss oförutsägbarhet, men ett och annat känns förstås igen. I dag har Expressen och jag haft besök av 42 tidigare medarbetare från Expressens pensionärsförening, , och jag guidade genom lokalerna i Marieberg. Idel kända namn, förstås, men det vore nog fel av mig att framhålla några framför andra här.

BaraPolitik,KinbergBatra

Jag berättade om verksamheten idag som ju handlar om mycket om politik, som tv-programmet ”Bara politik” med Niklas Svensson – i går med Anna Kinberg Batra som gäst. Ifjol handlade det mycket här om valet i US, och de senaste dagarna har vi jobbat med maratonsändningen om folkomröstningen i Turkiet, nyheten om extraval i Storbritannien samt den intensiva valkampanjen i Frankrike.

EXP,TV,FranskaValet

Här ovan ser ni programledaren Cecilia Anderberg som leder bevakningen, tillsammans med våra utsända, Magnus Falkehed och Kristoffer Sandberg bidrar från Frankrike, och här kan man också konstatera den triangulering i medieutbudet som jag så ofta talat om: nämligen att samtidigt som medieslag som tidigare var mer, ska vi säga, strikta söker sin räckviddspublik på nätet och inte sällan i sociala medier. Med allt vad det betyder av ökad förståelse för läsares och tittares behov.

EXP,TV,Victoria

Hovreportern Elias Giertz och fotografen Sven Lindwall är just nu med kronprinsessan i Japan och kvällspressen försöker förstås försvara sin position inom sport-, nöjes-, konsument- och händelsejournalistik genom att ytterligare utveckla exempelvis utrikesbevakningen. Jag skriver ”utveckla”, för ny är den ju inte. (En av gästerna här i dag var Svante Löfgren, 99 år, som apropå franska valet utsågs till Expressens korrespondent i Berlin redan 1949…)

EXP,TV,Nordkorea

Allt kan man inte förutse, men den kunde man säkert inte när de 42 kollegorna som besökte oss gjorde tidningen heller. Det är bara att försöka göra sitt bästa, inse att det inte är bra nog och försöka göra det ännu bättre nästa gång.