Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Sverige i CNN och Fox News – stark insats av Anne-Sofie Näslund

Ivan Watson och hans kollegor från CNN har rapporterat med och om Expressen de senaste dagarna. Efterspelet till Donald Trumps alla utspel om Sverige är en stor nyhet internationellt, och det är inte bara på vår redaktion i Stockholm som CNN intresserat sig för vad som händer här.

I morse var jag med på CNN:s nyhetschefsmöten i London, för den digitala verksamheten och sedan för broadcast-tv, och det var ju onekligen vältajmat: utrikesministerna Margot Wallströms möte med Sergej Lavrov, upploppet i Rinkeby, Trumps kritik mot Sverige… det var nästan som att delta i ett Expressen-möte.


Men det här är Fox News, den amerikanska nyhetskanal som sände det kritiserade inslag om Sverige som fick Trump att reagera så. Och det här är Expressens USA-korrespondent Anne-Sofie Näslund i direktsändning med Tucker Carlson i just det program som sände Det Där Reportaget som startade allt. Jag är full av beundran för Anne-Sofies insats i denna show; gång på gång försöker hon nyansera och förklara fakta, samtidigt som programledaren försöker framställa Sverige just så som Trump som vill… fascinerande. Särskilt så när Anne-Sofie redovisar hur statistik över exempelvis våldtäkter kan utvecklas.