Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grattis Anna Dahlberg och Magda Gad – och alla ni andra som fick blommor

Stort grattis till Anna Dahlberg, Expressens politiska redaktör, som nominerats som ”Årets ledarskribent” av Dagens Opinion. Hon har ju tidigare fått bland annat Guldpennan och rankats högt av tidskriften Fokus på makthavarlistan, och nu konkurrerar hon med Patrik Oksanen Hudiksvalls Tidning – ibland också krönikör i Expressen – samt Widar AnderssonFolkbladet. Juryns motivering om Anna Dahlberg:

”För att ha spridit obekväm realism när det som bäst behövs i de kanske inte mest publikfriande, men ack så samhällsviktiga, frågorna och det med pondus och klarhet.”

Stort grattis också till Magda Gad, Expressens utrikeskorrespondent som just nu är i Irak, och som i går kväll tilldelades gatutidningen Faktums pris som ”Årets avslöjare” på Faktum-galan i Göteborg. Magda Gad tilldelades tidigare i fjol Cordelia Edvardson-priset, fick Wendelas hederspris samt nominerades till Stora journalistpiset. Hon är också utsetts till Årets journalist, men nu löd motiverinhen så här:

”Årets avslöjare går till den som med stort mod och förenat med stora risker slagit larm eller läckt en hemlighet och därmed  uppmärksammat orättvisor.”


På Expressen firade vi i går också bland annat nya trafikrekord, men även hela tre nomineringar i ”Årets dagstidning”-tävlingen. Det var Expressen TV och den så kallade studio-verksamheten som framhölls av juryn.

Det som hyllades denna gång var reportern och programledaren Cecilia Anderberg, programledaren Anna Herdenstam, reportern Kristin Södrén Sjögren, webbtv-redaktör Micke Ringberger och sändningsproducenten Kalle Falk. Alla från Expressen TV som nu har nästan tio miljoner strömstarter, alltså visningar, per vecka.


Tomas Käll, Ida Palmqvist, Maria Brundi och Marcus Kilander från studio-avdelningen, alltså den som jobbar med natives och branded content, firades för prisnomineringen.

Tobias Björklund på SportExpressen fick ”SEO-blomman” för sökmotoroptimering, progamledaren Ylva Johansson på Expressen TV fick ”Sociala medier-blomman” för Snapchat-sänningar, ettanredaktören Jens Möller fick ”Trafikattack-blomman”, programledaren och redaktören Tess Ulander och planerings-och liveredaktör Elin Fredriksson på Expressen TV fick blommor för bevakningen av Melodifestivalen och vår säkerhetsansvariga, Stefan Wennefjord, fick en blomma för vårt arbete med arbetsmiljö och skalskydd både kring lokalerna och på fältet.

Alla, tillade jag, applåderades också som representanter för det lagarbete som bidrar till att 2,2 miljoner svenskar väljer Expressen varje dag och Expressen dessutom är stabilt lönsam. Så: tack.

En sak till:


Jag såg förstås på Vita husets presskonferens på onsdagskvällen, Expressen TV sänder ju alla sådana. Plötsligt noterar jag:


Längst till höger: Anne-Sofie Näslund, vår USA-korrespondent, hon som var med i Fox News häromdagen och pratade om Donald Trumps påståenden i Sverige, skymtade förbi i Vita huset. Liten värld, ändå.