Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen TV nominerad till Årets dagstidning-pris samtidigt som CNN framhåller Expressen TV som bra exempel


Just som Greg Beitchman, som är nyhetskanalen CNN:s chef för samarbeten, gick upp på scenen på Digital Media Strategies-konferensen i Guardian-huset i London och repeterade vad han skulle säga om Expressen TV, så fick vi besked om prisnomineringen i klassen ”Ljud & bild” på Årets dagstidning.

DMS,Briefing

I fjol vann ju Expressen helhetspriset  som ”Årets dagstidning”, den finaste utmärkelsen, och nu är alltså tv-satsningen nominerad med den här motiveringen:

Vid stora händelser är Expressen gång på gång nyhetsledande i tv-formatet. Redaktionen fokuserar och kraftsamlar såväl vid stora publikevenemang som i dramatiska skeenden, och ligger långt fram i teknik och berättargrepp. Det är kvällstidningens adelsmärke, att snabbt göra det komplexa begripligt, i en ny tappning.”

Detta var ju bra inspiration innan Greg Beitchman, Tina Ferentinou som är vd för CNN Greece och jag  pratade om tv-satsningar. Expressen TV har numera över nio miljoner strömstarter per vecka och efteråt blev jag också intervjuad av The Media Briefing och nyhetsbyrån Reuters om Expressens videostrategi.

DMS,Reuters,EXP,jpeg

Det är förstås kul att intresset är stort, och passande nog handlade vår direktsändning om Donald Trump när vi diskuterade presidentens attack på Sverige. I den film som CNN visade om Expressen TV fanns ju också en sekvens där Trump rakt in i Expressen TV-mikrofonen utgör sig om alla ”radicals” som, enligt honom, strömmar in i Sverige…

DMS,Reuters,EXP,2

Till sist: stort grattis till alla medarbetare på Expressen TV!