Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anne-Sofie Näslund hos Bill O´Reilly i natt – gav svar på tal om Sverige och flyktingar i Fox News


I natt var det ”The O´Reilly Factor” som ville ha med Expressens USA-korrespondent Anne-Sofie Näslund för att diskutera Donald Trumps utspel mot Sverige och debatten därefter. Se showen här. Programmet är det största på nyhetskanalerna i Nordamerika och hade som mest fler än tre miljoner tittare i snitt, och det är känt för den kontroversiela Bill O´Reillys tydliga ställningstaganden. Showen, för det här ingen nyhetssändning, går i konservativa Fox News som ägs av Rupert Murdoch. Ett systerbolag till Wall Street Journal, alltså, affärstidningen som i går publicerade en debattartikel av Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson.


Innehållet i SD-texten har dementerats och kritiserats av alla från Judiska församlingen i Malmö till Brottsförebyggande rådet, och från både höger och vänster i riksdagen har SD fått svidande kritik för sin beskrivning av svenska förhållanden. Justitieminister Morgan Johansson kallade det till och med för ”lögner” och regeringen ska nu skriva en replik. Alla dessa nyanser om SD-politikernas debattartikel var väl inte vad Fox News ville fokusera på, men Anne-Sofie Näslund försökte ändå korrigera en del felaktigheter i den senaste veckans debatt.


Jag blev själv intervjuad i Fox News nyligen, och det är viktigt att ta dessa möjligheter till korrigeringar. Fox News skiljer ju sig rätt mycket från Expressen TV, Sveriges Television, TV4 och de andra som vi är mer vana med att titta på. Men desto viktigare att bidra med kompletterande skildringar av verkligheten där. 


I morse, bara timmar efter Fox News, var Anne-Sofie Näslund för övrigt med också i Sveriges Television – just om upplevelsen att försöka förklara i amerikansk tv.

Det är ju inte den enklaste uppgift att få säga sitt i den rätt stressade miljö som en tv-studion ändå är, i exempelvis Fox News, men Anne-Sofie Näslund klarade sig bra i ”The O’Reilly Factor”. Igen. Precis som hos Tucker Carlson i en annan Fox News-show häromdagen.


I går såg jag alltså Anne-Sofie Näslund på bilder inifrån Vita huset i Washington när Sean Spicer höll presskonferens, i natt satt hon i en tv-studio i New York. Donald Trump sysselsätter onekligen också Expressen…