Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Galornas gala – blombukett slängd från scen och en för gammal snappare

I går kväll var det Galornas Gala igen. Tidskriftsdagen, den som branschorganisationen Sveriges Tidskrifter arrangerade på Cirkus i Stockholm, avslutades traditionsenligt med Tidskriftsgalan och jag fick äran att dela ut de fyra sista priserna. Komikerparet Bianca och Tiffany Kronlöf, som en gång gästade podden ”Mattsson & Helin” från Stora Journalistpriset-galan, ledde den här tillställningen galant och jag kom nog ändå rätt billigt utan när de presenterade mig som bland annat ”en (kvällstidnings)drake”. Tidigare på tisdagen, när det hölls debatter, konstaterade dock Irena PozarBonnier Tidskrifter det här…:

tidskrifterpozar

Och här hade förstås Irena en poäng, får man väl tillstå. Men senare blev det mer modernt,, som när gänget från Frida blev vann två gånger om och kom upp på scenen för att ta emot priser – med mobilerna i händerna:

tidskrifterfrida

Här är alla vinnare:

ÅRETS OMSLAG 2016:

Blank Spot Project

ÅRETS DIGITALA TIDSKRIFT FACKPRESS 2016:

Hem & Hyra

ÅRETS TIDSKRIFT 
FACKPRESS PRINT 2016:

Sveriges Natur

ÅRETS TIDSKRIFT 
POPULÄRPRESS PRINT 2016:

Frida

ÅRETS AD 2016:

Hanna Johansson, Tidningen Vi

ÅRETS OMGÖRNING 2016:

Funktion i fokus

ÅRETS TIDSKRIFTSEVENT 2016:

Bilsport Performance & Custom Motor Show

ÅRETS DIGITALA TIDSKRIFT POPULÄRPRESS 2016:

Frida

ÅRETS JOURNALIST 2016:

Thomas Arnroth, 
KIT

ÅRETS MEDIESÄLJARE 2016

Filippa Helmersson, Bonnier Tidskrifter

ÅRETS MEDIERÅDGIVARE 2016

Anna-Karin Ström, MEC

SVERIGES TIDSKRIFTERS STORA PRIS 2016:

Anders Andersson

Galornas gala leverade som vanligt direkt, nu med gamla klipp från tidigare galor. Höjdaren var Staffan Heimersons hela tolv minuter långa segerintervju.

Läs alla jurys motiveringar på Sveriges Tidskrifters sajt. Och notera: tidskriften Betong var nominerad igen, som alltid – jag tror att jag delat ut pris till just Betong på en tidigare tidskriftsgala?

Du kan också höra AB-podden, med Margret Atladottir och Lisa Bjurwald, här. De spelade in under galan, och fortsatte därefter: när vi vi sa ”hejdå” i minglet var Margret och Lisa på väg att fånga Frida-vinnarna för poddintervju innan Frida-redaktionen skulle fortsätta vidare från Cirkus till segerfest på Riche. Jag gillar greppet med en på-platsen-podd, men undrar om de verkligen menade allvar med poddkommentaren ”okänd för mig” om Expressen-, Privata Affärer- och Driva Eget-legendaren Anders Andersson?

Gladast på scenen var nog Thomas Arnroth, som jag delat arbetsrum med på OTW för Cirkus 18 år sedan eller så, som blev ”Årets journalist”. Nu gick det förvisso bra, men det bör nog inte bli en vana att kasta ut en (vinnar)blombukett från scenen över ett publikhav som sitter med flera vinglas framför sig.

tidskrifterkit