Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Tre live-tv sändningar samtidigt säger något om både nyheter och medieutveckling


Just nu pågår tre parallella direktsändningar på Expressen TV, vilket väl säger en del både om nyhetsläget och om mediautvecklingen. Först ut var USA-korrespondenten Anne-Sofie Näslund inför Hillary Clintons linjetal om ekonomi, som vi visade, följt av att vi visade också Donald Trumps tal.


Sedan kom beskedet om bomberna i blomkrukor i Hua Hin i Thailand, och programledaren Anna Herdenstam i studio 3 gav senaste nytt tillsammans med Expressen.se-kollegorna vid studio 2 ute vid nyhetsdesken. Just nu pratar vi med svenska vittnen på orten.


Och så ”Studio Copacabana”, med Patrick Ekwall och Malin Roos från Rio. De sänder kl 20-22 varje dag – och på morgnarna, förstås – och både före och efter är det ju ”Studio Rio” från studio 4 i Expressenhuset. 


Det är nyhetsfokus som gäller för Expressen TV, men den analysen är naturligtvis inte unik. Numera visar också New York Times och Washington Post, två amerikanska morgontidningsjättar som inte direkt gått i bräschen för trenden med rörligt på nätet, live-tv ibland. Daily Mail, The Sun, The Times, New York Post med flera står alla inför större tv-satsningar. Verdens Gang investerar cirka 70 miljoner kronor om året – 70 millar i ren förlust, alltså – i att ta en position på framtidens tv-marknad med sin VG TV. Och EkstraBladet, Iltalehti, IltaSanomat, Dagbladet… alla tror vi på tv som helt avgörande innehåll på moderna nyhetssajter, så det är därför det är så mycket live-tv på Expressen.se och Aftonbladet.se och andra stora nyhetsförmedlare. Som tre samtidiga direktsändningar just nu.