Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Fyra olika direktsändningar samtidigt och nya tv-sidor i tidningen


Från och med i dag har Expressens pappersedition nya tv-tablåsidor, signerade layoutchefen Göran Forsberg, som fokuserar på framtidens nyhets-tv på digitala plattformar. Passande, det, eftersom tittarsiffrorna ökar snabbt. Förra veckan var, ännu sommarsäsong till trots, den bästa sedan mars för Expressen TV och denna vecka började utstarkt. 


I går kväll sände vi tidvis fyra (4) parallella direktsändningar och det har nog inte hänt förr: breaking news-bevakningen av huliganattacken i Jönköping, Donald Trumps tal i New York, ”Studio Copacabana” från Rio samt ”Fotbollsmåndag” i samarbete med C More. Att ha fyra live-tv sändningar samtidigt är ett gott betyg åt den nya tv-redaktionen, tycker jag.


Det började redan klockan 05.20 på morgonen med skottlossningen på J.F.K.-flygplatsen, och USA-korrespondenten Anne-Sofie Näslund var förstås i gång. 


Libanon-korrespondenten Kassem Hamadé rapporterade från Jordanien där han träffade statsminister Stefan Löfven. Och så vidare.


Det hände saker hela tiden, och när ”Studio Rio” sänds från studio fyra i Expressenhuset går nyheterna istället ut från studio tre alldeles intill. 


Det gjordes bland annat extrasändningar om Veronica Lin-mordet…


…och om våldsbrottet i Göteborg. Just så här ska ju en nyhetsredaktion arbeta: hela tiden redo att förmedla senaste nytt. 

Några minuter över midnatt, in mot tisdagen, fick Patrick Ekwall och Malin Roos besök av OS-hjälten Sarah Sjöström i sin ”Studio Copacabana” i Rio. De sänder live därifrån, klockan 20-22 men också klockan 07-08, och det här konceptet har funkat riktigt bra.


Studion vid Copacabana? Här ligger den, med otrolig utsikt över stranden.


Allt ser ju väldigt fint ut i tv, men så här ser det ut bakom kamerorna… Magnus Olofsson tog bilden i Rio, där han ansvarar för tekniken och Rebecka Martikainen redaktörar ”Studio Copacabana”. En bra bit därifrån ligger presscentret där platschefen Kalle Forssell gör ibland gör tv från det som internt hos oss kallas för ”studio MPC”, alltså Main Press Centre, men Kalle har inte vågat skicka något foto på sin möblering…


I natt brann det bilar i Malmö igen, och då var vi på plats. Det är inte bara i New York, Amman eller Rio det händer saker. Well, well. Det finns förstås massor att utveckla, om man nu ska aspirera på att göra ”framtidens nyhets-tv”, men det handlar om att sätta tittaren i centrum. Vi kämpar på, och om du vill vara med och jobba med allt detta, mejla tv-chefen Bella Levy på bella.levy@expressen.se