Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen hedrar offren i Nice

I kväll kommer Expressen, än en gång, belysa DN/EX-skrapan i Marieberg, Stockholm, med den franska trikolorens färger. Vi gör det för att manifestera vårt stöd och deltagande med alla som drabbas av terrorn, nu senast i Nice men tidigare också i exempelvis Paris – då vi också belyste skrapan – men naturligtvis även på alla andra drabbade platser.

Just nu är det programledaren Lisah Silfwer som leder Expressen TV:s direktsändning från Nice, och vi har ett flertal journalister på plats där för att tillsammans med kollegorna på tv-redaktionen i studio tre respektive nyhetsdesken på Expressen.se hemma i Stockholm ge senaste nytt. 


Expressen TV har sänt live sedan i går kväll, hela natten och morgonen och i dag, och det är många medarbetare som ryckt in för att försöka förmedla vad som skett. Som alla vet är det mycket som är oklart undee en pågående nyhetshändelse, och det är därför viktigt med klargöranden om vad som är fakta och uppgifter och vilka källorna är. Expressen, precis som all annan etablerad media, gör sitt bästa för att reda ut detta.


En 24/7-redaktion som Expressen TV samarbetar med flera olika medier, som nyhetskanalen CNN som haft en mycket ambitiös bevakning. Vi visar också tv-bilder från bland andra Reuters, AP, lokala medier och vittnen.


Magnus Falkehed, Expressens korrespondent i Frankrike och nu i Nice, har dessutom medverkat i TV4 precis som Anders Sandqvist, Expressens reporter i USA, gjorde i TV4 från Dallas efter de hemska polisskjutningarna där. Så fungerar det ekosystem som vi kallar ”nyhetsförmedling”, och som är en förutsättning för att tittare, lyssnare och läsare världen över ska få veta vad som sker.